Els dos candidats guanyen

La lliga segueix igual quan només queden 2 jornades (3 per al Madrid pel partit ajornat a Balaídos) per acabar la competició de la regularitat. Els dos aspirants al títol segueixen empatats a punts després de guanyar ahir els seus partits, l’FC Barcelona per 4 a 1 contra el Vila-real, i el Reial Madrid imposant-se per 0 a 4 al Nuevo Los Cármenes de Granada.

El conjunt de Luis Enrique va jugar primer i el tècnic asturià va presentar un onze inicial totalment titular amb el retorn d’Andrés Iniesta i l’única novetat de Digne en lloc de Jordi Alba. Els blaugrana van haver de madurar el partit davant d’un rocós Vila-real que havia ajuntat molt bé les línies i impedia l’avenç de l’atac del Barça. Messi va estar a punt d’obrir el marcador, però el gol inicial va ser obra de Neymar que va caçar una pilota morta al punt de penal al límit del fora de joc per fer l’1 a 0. Els locals s’anaven relaxant, i el conjunt groguet provocava complicacions a la defensa culer, que veia com Bakambu empatava el partit després d’una errada conjunta de la rereguarda 10 minuts després del primer gol. Semblava que el partit arribaria al descans amb el resultat igualat i nervis al Camp Nou, però Leo Messi va tornar a avançar el Barça abans del descans després d’una conducció i un xut que va despistar Andrés en tocar en un company que va desviar la trajectòria de la pilota. El Barça va sortir a la segona meitat directe a encarrilar el triomf i ho va fer després de que Sergi Roberto cedís l’esfèrica a Luis Suárez per fer el 3 a 1. L’argentí Leo Messi va tancar el marcador a la recta final en transformar un penal a l’estil Panenka, per unes mans de Jaume Costa que va xiular l’àrbitre.

El partit del Madrid a Granada va durar 3 minuts, el temps que va necessitar James Rodríguez per situar el 0 a 1 a l’electrònic assistit per Lucas Vázquez. Encara als instants inicials, el colombià va anotar el seu segon gol amb una rematada de cap que va superar el Memo Ochoa. Els no habituals es van seguir reivindicant, i després del 10 qui va convertir per partida doble va ser Morata encara abans de la primera mitja hora. Amb un conjunt local que ja feia una jornada que estava matemàticament descendit i el Madrid golejant 0 a 4 en mitja hora, el marcador ja no es va moure més i va ser una altra gran nit per a Zinedine Zidane, que va veure com tornava a donar descans als seus jugadors més importants pensant en el duel de Champions de dimecres contra l’Atlètic.