Bàsquet

Diagné tanca la pintura

El MoraBanc Andorra, el pivot senegalès i l’FC Barcelona Lassa acorden la cessió per una temporada, a manca dels tràmits burocràtics

Diagné tanca la pintura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marxa de l’estrella per ex­cel·lència del Bàsquet Club MoraBanc Andorra durant el curs passat, Giorgi Shermadini, va fer molt mal als aficionats tricolors. La de David Navarro si més no va sorprendre, mentre que l’arribada de Thanasis Antetokounmpo al Panathinaikos de Xavi Pascual va acabar d’abaixar momentàniament els ànims, sobretot per un motiu de divertida connexió entre l’aler-pivot grec i el públic. Ara bé, ha tornat a passar. Semblava una fita difícil d’aconseguir per al director general Francesc Solana, però el conjunt del Principat dirigit pel tècnic egarenc Joan Peñar­roya comptarà una altra vegada amb una plantilla de nivell.

El jove pivot senegalès del Futbol Club Barcelona Lassa Cheikh Moussa Diagné serà nou jugador del MoraBanc per a la propera exigent campanya, en qualitat de cedit. L’africà, a qui el 30 de juny del 2018 se li acaba el contracte amb els culers, tanca el perímetre interior, després de les incorporacions del 4-5 nord-americà amb passaport lituà John Shurna, i el 5 pur polonès Przemek Karnowski, a més d’Oliver Stevic, que va renovar fins al 2018, i Beqa Burjanadze, que va fer el mateix fins al 2019 (Jankovic pot jugar a la pintura, però ve com a ala). L’acord entre el club i l’esportista era un fet i només mancava el transfer barcelonista –tal com va avançar el 26 de juliol el Diari– i actualment falten els tràmits burocràtics, però el vistiplau del Barça està donat i els propers dies l’operació serà el cent per cent oficial. Solana va assegurar en el seu moment que treballen amb la intenció de millorar el grup de jugadors que hi havia, i tot i que encara no se l’ha vist en pràctica, sembla que està complint amb escreix. L’agència de representació de Diagné també dona per segur l’aterratge del gegant de 2,11 metres d’alçada i 23 anys als Pirineus, que buscarà els minuts que no tenia amb la samarreta blaugrana i així créixer dins del món del bàsquet.

Sito Alonso ja té un nou pivot a les seves files i de nivell NBA: Kévin Séraphin, de 27 anys. La contractació del francès acaba de confirmar que el de Senegal no té lloc en els esquemes de l’entrenador madrileny i ja ha triat entre totes les ofertes que tenia damunt la taula. D’altra banda, per poder capturar la foto oficial del MoraBanc Andorra 2017-2018 falta per fitxar el base encara del Movistar Estudiantes Jaime Fernández. La seva delicada situació continua estancada i per finalment vestir de tricolor ha de desvincular-se de l’Estu.

tracking