Bàsquet

Plantilla "de renom”

Així defineix el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, el conjunt de 12 homes que dirigirà

Plantilla "de renom”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va encetar ahir el primer dia de feina de cara a afrontar la propera campanya 2017-2018, amb un emotiu minut de silenci recordant les víctimes dels atacs terroristes de dijous a Catalunya. Andrew Albicy, Jaime Fernández, Guille Colom, David Walker, David Jelínek, Vladimir Jankovic, John Shurna, Oliver Stevic i Moussa Diagné van estar presents a l’entrenament que es va celebrar a la tarda al Poliesportiu d’Andorra, sota les ordres de l’entrenador Joan Peñarroya i l’staff tècnic de l’egarenc. Els integrants del MoraBanc B de la lliga EBA Nikola Maric, Hugo Bartolomé, Sandro Gacic (nova incorporació) i Víctor Aguilar també van ser-hi i formaran part del grup tricolor durant les sessions i enfrontaments de pretemporada.

“Estic molt content de tenir en el moment de començar la plantilla tancada i veure que la majoria arriben en òptimes condicions. Hi ha hagut canvis, però crec que és un equip equilibrat, més llarg, amb talent i homes importants; segurament mai hem tingut un conjunt amb aquest nivell de nom. Però ara del que es tracta és d’entrenar, crear química i que l’engranatge funcioni”, va declarar Peñarroya amb un somriure tímid que detonava ganes i ambició pel que ve. En la mateixa línia, pel que fa a si els 12 jugadors que dirigirà milloraran el que hi havia, va explicar que “això ho haurem de valorar a final de curs, encara que estem satisfets dels que han volgut venir al Principat i dels que hem tingut la capacitat de fer-los creure en aquest nou projecte. És clar que la progressió de l’entitat ens permet fer incorporacions que abans eren impensables, i no solament per un tema econòmic”.

Quant a la pretemporada, només mancava saber el rival i el lloc del partit del dia 21 de setembre, i serà a porta tancada, davant el CB Clavijo de la LEB or a Mollerussa, mentre que Joan Peñar­roya va comentar que “ens servirà per créixer en tots els aspectes i serà similar a les pretemporades a què estem acostumats”. Preguntat sobre el nou model de la lliga Endesa va deixar clar que “a mi m’agrada la lliga de 18. Penso que el descans confon l’aficionat, un pèl a tothom, i crec que les lligues han de ser parelles. Amb tot, el que és evident és que el calendari és més dur, però bé tenim ganes de viure aquesta situació amb uns tres primers mesos de competició que, a excepció de la finestra FIBA, jugarem dos duels per setmana”. Finalment, en relació amb els objectius, va recordar que “la idea és jugar i fer el millor bàsquet possible i contagiar el Poliesportiu perquè estigui implicat i identificat, que la sinergia equip-afició sigui novament clau”.

'MERCATTO'

FERNÀNDEZ, AL DIA 1 DE TREBALL

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra va fer ahir a la tarda oficial la darrera incorporació per afrontar la temporada 2017-2018. El serial estival per excel·lència de la lliga Endesa va arribar de manera definitiva al seu final i el base madrileny de 24 anys Jaime Fernández jugarà les tres properes campanyes amb l’entitat tricolor, tal com va avançar el Diari. L’exjugador i alhora excapità del Movistar Estudiantes ater­ra al Principat amb una experiència de set cursos a l’ACB i aquest mateix estiu va entrar a la prellista d’Espanya per disputar l’Eurobasket que comença a final d’aquest mes. L’esportista va passar la revisió mèdica satisfactòriament, juntament amb els també nous Vlado Jankovic i Moussa Diagné (Burjanadze no encara perquè segueix amb molèsties), i va dur a terme el primer entrenament de pretemporada al Poliesportiu amb els seus companys sota les ordres de l’entrenador egarenc Joan Peñarroya.

El director general del club, Francesc Solana, va explicar que “tant nosaltres, com el jugador, com l’Estu hem hagut de posar de la nostra part perquè l’operació [desvinculació] es pogués portar a bon port”. Fernández es va acomiadar amb una emotiva carta de la seva antiga afició madrilenya.

tracking