Futbol
El partit contra les Fèroe deriva en bromes a la xarxa
El matx Illes Fèroe-Andorra de dissabte va destapar multitud de comentaris enginyosos a les xarxes socials
Des que el format de classificació per a l’Eurocopa i el Mundial va canviar abans de l’Europeu del 2016, la selecció ha augmentat la seva presència mediàtica fora de les nostres fronteres perquè ja no és cada federació qui ven individualment els seus partits a les televisions, sinó que la UEFA posa a la venta un paquet amb tots els matxs de classificació, inclosos els del combinat nacional, dels 9 grups. A Espanya, l’encarregada d’emetre tots aquests partits és Movistar+, però cadenes d’arreu del món ofereixen els partits de la selecció, com ara DirecTV o ESPN a l’Amèrica del Sud.
A les xarxes socials, concretament a Twitter, no va passar desapercebut el duel entre les Illes Fèroe i Andorra de diumenge, i va provocar una allau de comentaris en to irònic i humorístic i amb el punt àcid que caracteritza la xarxa de l’ocellet blau. “¿Quién inventó los domingos sin fútbol?”, preguntava un usuari, i un altre responia: “¿Cómo puedes decir eso? Se acaba de jugar el Islas Feroe-Andorra y ¿no lo has visto?” D’altres s’inspiraven en personatges de ficció “Islas Feroe-Andorra tiene muy buena pinta, como diría Vicente de La Que Se Avecina, partidazo en la cumbre”, i alguns fins i tot es posaven poètics per comentar el partit que els semblava exòtic: “Puedo escribir los versos más tristes esta noche. Escribir, por ejemplo: ISLAS FEROE-ANDORRA EN 30 MINUTOS, JODER.”
Però els comentaris no van arribar només des del país veí, sinó de l’altra banda del món, a Amèrica. A Veneçuela, per exemple, un usuari exclamava: “Estoy viendo el Islas Feroe vs. Andorra... esa eliminatoria me tiene con los pelos de punta!” O a Colòmbia un altre noi va escriure al seu compte de Twitter: “Islas Feroe-Andorra: trepidante superclásico futbolístico.” O un altre tuitaire des del mateix país va publicar: “Imagino la felicidad de @memesbarcelona al verse el partido de Islas Feroe vs. Andorra que solo tuvo 4 disparos a puerta.” Els comentaris se seguien succeint mentre el partit s’anava jugant. “Que dicen, acaso no vieron el partido entre Islas Feroe y Andorra, la final de la Champions de este año no le llega ni a los talones.” “Joder, un partido Islas Feroe-Andorra. Esto sí que es ser indie.” O “Feroe-Andorra partidazo all stars.”
Però no tots els comentaris eren en clau humorística i alguns es referien també al nivell de totes dues seleccions: “Eso es amor al deporte. Aunque si es que Feroe-Andorra se considera deporte.” O “Islas Feroe vs. Andorra. He visto partidos de la liga de empresas con mucho más nivel. Y no es broma...”
‘Fulanito y Pablito’
Però, sens dubte, el contingut que més viral es va fer respecte al partit va ser una errada del canal Movistar Futbol, de Movistar+. Mentre emetia el resum del partit dintre d’un programa sobre la jornada del Premundial de classificació per a Rússia 2018, va aparèixer un rètol en què posava que el golejador de les Illes Fèroe havia estat Fulanito y Pablito i no pas Gilli Sørensen. Aquesta errada de l’encarregat del grafisme de la televisió espanyola va despertar encara més comentaris humorístics a les xarxes i la imatge va córrer com la pólvora entre diversos mitjans de comunicació que van fer notícies sobre l’errada televisiva, com ara l’edició digital de La Vanguardia o webs com Yahoo i besoccer.
EL GEST DELS FUTBOLISTES DE LA SELECCIÓ QUE VA FER LA VOLTA AL MÓN
Si el partit contra les Illes Fèroe va tenir força comentaris humorístics a les xarxes, amb el duel contra Suïssa van ser per lloar la selecció andorrana. A Sankt Gallen va ploure amb força durant tot el dia, i el partit va estar fins i tot a punt de no jugar-se (el combinat suís ho va demanar). Finalment es va poder disputar, però es va haver d’aturar en dues ocasions per arreglar l’estat del terreny de joc, que tenia bassals en moltes parts de la gespa.
Quan sortien els 22 jugadors, la pluja no parava i els futbolistes de la selecció van tenir un gest amb els nens que els acompanyaven des del túnel de vestuaris fins a l’inici del matx i van donar-los els seus impermeables perquè els joves es poguessin protegir de la pluja.
Aquesta acció no va passar desapercebuda i ben aviat diversos mems van fer-se ressò a les xarxes aplaudint l’actitud dels integrants de la selecció andorrana. I de la xarxa, l’anècdota va passar als mitjans, com Mundo Deportivo i Eurosport, a Europa, o Pasión Futbol al continent sud-americà.