Pàdel

Emoció des del primer dia

La primera edició del Vall Banc Andorra Open arrenca amb unes pre-prèvies al Principadel i a Caldea que atrauen força públic

Emoció des del primer diaXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El World Padel Tour va aterrar ahir a Andorra oficialment amb la primera jornada de pre-prèvies a les pistes del Principadel i Caldea. L’ambient durant tota la jornada va ser la millor demostració del que vindrà durant els propers set dies de competició en aquesta primera edició del Vall Banc Andorra Open. Especialment al club colomenc s’hi van aplegar desenes d’aficionats, ja que hi jugava el primer dels andorrans a entrar en acció, Jean Baptiste Poux, acompanyat de l’uruguaià Schugar Puchalvert (47 anys), que va ser durant tres anys número 1 del seu país i va arribar al quart lloc del rànquing mundial abans de retirar-se.

La parella es va estrenar amb victòria davant els espanyols Ismael Acuña i Dani Huerta, habituals en tornejos del WPT, i ho van fer donant una demostració del que s’espera d’aquest torneig que aplegarà els millors jugadors del món, amb un duel emocionant que es va haver de resoldre al tercer set (7-6, 4-6 i 6-3). “Ha estat una primera bona experiència. Aquesta victòria m’ha fet molt feliç”, comentava Poux després del partit. El més important, però, va ser l’expectació que va generar el duel i que es va viure a la pista del Principadel que van jugar, en la qual hi havia unes petites graderies plenes de coneguts de jugadors mirant el partit i animant en cada punt. “L’ambient ha estat espectacular. Tenim molts amics que s’han ajuntat per acompanyar-nos i ens hem sentit estimats, i jo també m’he sentit andorrà. La gent ha estat de 10”, indicava Puchalvert.

Des de l’organització es mostraven sorpresos per la quantitat de públic que es va aplegar en la primera jornada del Vall Banc Andorra Open. “En realitat no ens esperàvem tanta gent i ens ha sobtat veure el volum de persones que arrosseguen els jugadors de les pre-prèvies. S’ha vist un molt bon ambient”, exposava la cap de màrqueting i comunicació del Principadel, Brenda Laredo.

Més acció ‘andorrana’ avui

El d’ahir va ser el primer tast del que vindrà fins diumenge i avui seguirà l’emoció. Al Principadel s’hi tornaran a aplegar els representants andorrans. Poux i Puchalvert jugaran el seu segon duel a les 16 h contra els guanyadors del partit matinal de Rafael Méndez i Javier Valdés davant Fabricio Cattaneo i Manuel Prado. Per la seva part, avui a les 12 h, el resident Gustavo Morales i Arnau Iñíguez entraran en acció enfrontant-se a Iván Quiroga i Carlos Rico. Natàlia Font i Lídia López debutaran demà.

ÚLTIMIS PREPARATIUS

La pista central estarà a punt demà

Mentre es disputen les pre-prèvies i les prèvies al Principadel i Caldea, la pista central del club colomenc i les graderies que l’envolten s’estan acabant de muntar. Fins dimecres no es jugaran els primers partits, una vegada arribin les grans estrelles, com són l’argentí Fernando Belasteguín i el seu company d’equip, el brasiler Pablo Lima, o les bessones espanyoles Sánchez en noies, entre altres. Demà a la tarda es preveu que ja estigui tot enllestit i al vespre es puguin fer els primers entrenaments damunt la catifa.

Dimecres arrencaran les fases finals i ho faran en una pista central que entre setmana es presentarà amb una assistència inferior a la dels dies forts, com seran divendres, dissabte i diumenge, dies no laborables. L’ocupació estarà al voltant del 90% de la capacitat d’aforament, que és de gairebé 1.500 persones, i dissabte estarà al 100%.

També entre avui i demà s’acabarà de muntar el village de Viladomat i les casetes de l’entrada.

tracking