Reportatge

Expectació per la selecció portuguesa de Cristiano Ronaldo

L’arribada de la selecció portuguesa, liderada per Cristiano Ronaldo, aixeca una alta expectació tant a l’aeroport com a l’hotel entre els residents lusitans al país. El quatre vegades Pilota d’Or crea divisió d’opinions respecte a si tindrà minuts demà al Nacional o no.

Expectació per la selecció portuguesa de Cristiano RonaldoCynthia Sans

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Sí, jugarà uns 10 o 15 minuts com a mínim.” “Sortirà de titular i després el trauran.” “Veig difícil que jugui.” Aquesta era la resposta a si Cristiano Ronaldo jugarà demà contra Andorra dels aficionats lusitans aplegats al Park Hotel mentre esperaven l’arribada de les estrelles de la selecció de Portugal. La presència en el duel de demà del crac de l’equip està en dubte per diversos condicionants. El primer, i més important, és que tres dies després del matx al Principat es juguen la classificació al Mundial 2018 de manera directa davant Suïssa. El segon és que Ronaldo està avisat de sanció i si veu una groga no podrà disputar aquest duel. El tercer és evitar una possible lesió. Dimarts es va entrenar al marge de la resta de companys però ahir ja va entrar en dinàmica i sembla que està físicament apte. No obstant això, els periodistes portuguesos veien poques possibilitats de la presència de Ronaldo al partit. “Crec que no jugarà per la gespa”, explicava un reporter de la cadena Sport TV.

Disputi minuts o no, Andorra compta aquests dies amb la presència d’un convidat estrella com és Ronaldo, a més de la resta de cracs portuguesos. Ahir es van aplegar una cinquantena de persones a l’Aeroport de la Seu d’Urgell-Andor­ra i una quarantena al Park Hotel per veure de prop els jugadors, que anaven en una comitiva de 60 persones a la qual es van afegir més escoltes improvisats. I és que uns 10 cotxes lluint la bandera lusitana per fora i fent sonar el clàxon precedien l’autobús de la selecció i anunciaven l’arribada de les estrelles a l’hotel. Va ser aleshores quan es va desencadenar la bogeria. Crits de “Portugal, Portugal” i després els noms dels jugadors un per un a mesura que baixaven de l’autobús. L’últim a baixar el poden endevinar. Ronaldo, que ho va fer per la porta del davant, més propera a l’entrada de l’hotel, i va dedicar un gest a l’afició pràcticament sense mirar. La gent escridassava el seu nom perquè s’apropés, però res. No se’l va veure ni dos segons. A l’aeroport durant el passeig de l’avió militar amb el qual van arribar fins a l’autobús se’l va poder veure més estona, però tampoc es va apropar a l’afició.

En canvi, el seu excompany del Madrid, Pepe, es va fer fotos i va signar autògrafs, tant a l’aeroport com a l’hotel, on va estar una bona estona saludant un per un els aficionats. També se li va afegir Renato Sánchez, el jugador del Swansea de la Premier League. Els detalls dels dos futbolistes van desencadenar llàgrimes en els nens. “Crec que és un dels millors jugadors del món”, deia un jove emocionat i amb la samar­reta signada per Pepe.

La gran majoria d’aficionats que van anar a rebre la selecció eren residents al país que tenen entrada, almenys molts d’ells, per veure demà el partit. De moment, es van quedar amb les ganes de veure de més a prop Ronaldo, però tenen fins diumenge per intentar-ho.

KOLDO DESCARTA CINC JUGADORS I CONFECCIONA UNA LLISTA DE 21 PER ENFRONTAR-SE A PORTUGAL I LETÒNIA

Koldo Álvarez va donar ahir la convocatòria definitiva per als partits contra Portugal i Letònia. Després d’una primera llista provisional de 26 jugadors, el seleccionador va descartar cinc homes (David Maneiro, Marc Ferrer, Sebas Gómez, Víctor Hugo Moreira i Aaron Sànchez) i es va quedar amb 21 per al doble enfron­tament.

No obstant això, Marc Pujol, que és a la convocatòria, està sancionat per al partit de demà, en el qual hi haurà fins a vuit jugadors apercebuts de groga, per la qual cosa s’esperen variacions de cara a Letònia. “Ja comptem que passarà”, assegura Koldo. Dels que també eren a la llista, van destacar els retorns de Cristian Martínez i Víctor Rodríguez després d’un temps d’absència per motius personals i lesions.

Expectació per la selecció portuguesa de Cristiano Ronaldo

tracking