Treball en xarxa a llarg termini per Tòquio i Andorra
La Fandjudo va presentar ahir el Projecte 20/21 per als Jocs Olímpics i dels Petits Estats, que tindrà uns 15 judokes
La Fandjudo va presentar ahir al centre de tecnificació d’Ordino el nou Projecte 20/21, que suposarà una revolució en la manera de treballar de l’ens federatiu que presideix Alain Cabanes. La base d’aquest projecte serà el treball en equip i en xarxa de diferents àmbits: direcció tècnica, psicologia, treball de base, nutrició, preparació física i fisioteràpia i osteopatia, amb reunions freqüents per analitzar els diferents aspectes dels esportistes. Hi haurà una quinzena de judokes que s’incorporin a aquest programa, que estarà dividit en dos grups, el júnior i sènior, i el cadet amb la resta de la base.
Segons va declarar el codirector tècnic de la Fandjudo, Dani Garcia, l’objectiu d’aquest programa és “fer un treball a llarg termini per classificar algun esportista als Jocs Olímpics de Tòquio el 2020, i aconseguir el màxim nombre de medalles als Jocs dels Petits Estats del 2021 al Principat”, i va afegir que “abans cadascú s’havia de coordinar el seu equip, i nosaltres el que volem fer és buscar facilitats per tal que l’esportista només s’hagi de preocupar de treballar”.
La llista de judokes que s’acolliran al programa encara està per determinar, però el número serà reduït per fer un treball de caire individualitzat amb els esportistes que “tinguin l’aptitud per arribar a l’èlit, i la dedicació necessària”, segons va manifestar l’exjudoka Dani García.