política esportiva
Paraigua legal per al BCA
Jordi Beal presenta el projecte de la futura llei de l’esport amb la figura de la societat anònima amb objecte esportiu
El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va presentar ahir el projecte de la que serà la futura llei de l’esport. Finalment no va estar acompanyat de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, arran que es trobava a París a la 39a Conferència de la Unesco. Beal va confirmar, tal com va avançar el Diari, que la normativa crea la figura de la societat anònima amb objecte esportiu (SAOE), i únicament per als primers equips professionals de les entitats que disputin competicions estrangeres. “Amb l’objectiu que si hi ha algun problema amb la societat no es vagi cap a la desaparició.” Un paraigua legal i/o una mesura necessària per al Bàsquet Club Andorra (BCA), ja que actualment és una societat anònima i ha de fer el pas cap a la branca esportiva. Sobre la situació legal del club, va explicar que “a partir d’una societat anònima normalment no es pot passar a esdevenir una d’esportiva, per la qual cosa dins de les disposicions transitòries n’hi ha una de les quatre que és específica per al MoraBanc Andorra per poder dur a terme el canvi”.
És un procés que suposarà un camí llarg dins dels despatxos dels tricolors i també per aquest motiu s’hi afegeix aquesta transitorietat, perquè “puguin continuar competint amb normalitat mentre regularitzen la seva condició”. Pel que fa al temps total que necessitaran per assolir-ho, dins de la proposta de la nova legislació s’especifica que disposaran d’un any a partir de l’entrada en vigor, tot i que el secretari d’Estat d’Esports va deixar clar que “podrien ser-ne dos perfectament”. De la mateixa forma, el Futbol Club Andorra, de primera catalana, tindrà via lliure per convertir el conjunt que dirigeix Marc Castellsagué en una SAOE, per així deixar enrere els problemes econòmics que arrossega des de fa anys per les gestions de directives anteriors. Això sí, el president, Albert Ferré, i la directiva hauran de ser precisos i curosos a l’hora de triar l’inversor que hagi de saldar el deute i fer créixer les aspiracions d’una entitat ben antiga del país. Jordi Beal va concloure en relació amb aquest apartat tot dient que “si no tens una secció professional no té gaire sentit que creïs una societat anònima esportiva”, i hi va afegir que “aquesta transformació té pros i contres i les categories inferiors se’n podran beneficiar”.
A més, durant la roda de premsa va comentar altres novetats que ja va publicar el Diari en matèria de dopatge, sancions, infraestructures o la Fundació de l’Esport (la darrera llei data del 1998). Quant a aquesta entitat sense ànim de lucre, va declarar que “agafarà el testimoni del Consell Andorrà de l’Esport, encara que ampliarà les seves funcions i podrà confeccionar diverses comissions per tractar cadascun dels punts necessaris”. Per exemple, l’esport inclusiu estarà controlat i regulat a través del Comitè Paralímpic Andorrà, que no comptava amb un reconeixement jurídic, mentre que apareixerà l’esport sostenible mitjançant una col·laboració amb el ministeri de Medi Ambient. El projecte passarà a tràmit parlamentari i Beal va manifestar que preveuen que pugui aprovar-se el març del 2018.
BOPA
MILLOR IL·LUMINACIÓ PER 20.000 EUROS
El BOPA va va publicar ahir l’adjudicació dels treballs de millora de la il·luminació del pavelló del Poliesportiu d’Andorra. Tenint en compte les dades de la contractació, el preu total que desemborsarà el Govern per les obres serà de 19.992,47 euros. Els treballs els executarà l’empresa SAME i està previst que es desenvolupin durant tres setmanes.