Test d'exigència vital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon cap de setmana seguit el BC MoraBanc Andor­ra juga al Poliesportiu, i això és sempre sinònim d’un bon joc per part de l’equip dirigit per Joan Peñarroya. Ja ho va fer diumenge passat contra el dèbil Reial Betis Energía Plus, i també davant l’Iberostar Tenerife i Herbalife Gran Canària, però aquesta vegada ho haurà de fer davant el potent Unicaja de Màlaga. Que es tracti d’un equip d’Eurolliga, però, no fa evitar que el conjunt tricolor estigui obligat a obtenir la victòria, com ho està en tots els partits que es juguen al Principat. “Juguem a casa, al Poliesportiu, i és un partit important per demostrar que aquí som un equip fort. Volem encarar aquesta aturada de la lliga amb una victòria, i amb el suport de la nostra gent, aconseguir aquesta victòria”, indicava ahir Joan Peñarroya en la roda de premsa prèvia al duel.

També Moussa Diagné destacava el paper clau que tindrà l’afició una nova jornada. “Hem perdut només un partit aquí a la lliga Endesa i estem molt bé amb la nostra gent. Hem d’aprofitar l’afició que ens dona suport i segur que obtinguem la victòria”, assegurava el pivot senegalès.

No obstant això, els malaguenys arribaran al Principat encadenant tres derrotes seguides, fet que els fa anar molt necessitats de triomf per no quedar-se amb més desfetes que victòries a la classificació i trobar-se en una situació encara més inesperada. “És evident que serà un partit complicat, com la majora dels de la lliga Endesa, amb l’afegit que és un equip d’Eurolliga, que ve ferit i de sumar derrotes, l’última força dura, i pel que es pot llegir a Màlaga l’ambient està enrarit. Això els fa ser molt més perillosos. Com se sol dir, segur que venen amb el ganivet entre les dents per lluitar per la victòria”, exposava el tècnic egarenc. Això ho corroborava l’aler-pivot de l’Unicaja, Carlos Suárez, que comentava que “ens juguem una victòria molt important per a la nostra primera aspiració, que és classificar-nos per a la Copa del Rei. Sabem que és un rival dur, sobretot a casa, i després de la derrota del dijous hem de ressetejar i pensar a tirar endavant aquest duel”.

Per la seva part, el MoraBanc pot aspirar a tot a la classificació i aquest matx pot determinar també cap on tirarà més, si cap a les posicions de Copa del Rei o les de la part baixa. “Queda molt i està tot molt igualat. Hem de tenir calma i fer un molt bon partit si volem guanyar”, assenyalava Peñar­roya. I és que un triomf els aniria de meravella.

MÉS PROBLEMES

JOHN SHURNA, AMB FEBRE, NO ENTRA I ÉS DUBTE SERIÓS PER AL PARTIT

ANDORRA LA VELLA. Més problemes d’efectius per al MoraBanc: John Shurna pateix febre des que va tornar de Kazan i no va entrenar ni divendres ni ahir, per la qual cosa és seriós dubte per al partit d’avui contra l’Unicaja. Si finalment el nord-americà no es recupera a temps, els tricolors es quedarien novament amb un aler-pivot natural, el nouvingut Chris Kopeland, que encara està en procés d’adaptació. Oliver Stevic, com ja ha fet múltiples vegades aquest curs, hauria d’assumir més minuts en la posició de quatre.

"L'ESTRANYA PARELLA"

El retorn de Giorgi Shermadini comporta molts retrobaments, però n’hi ha un d’especial: el de l’encarregat de material, Ricardo.

giorgi Shermadini fa que el duel d’avui contra l’Unicaja sigui especial. El retorn de qui va ser l’estrella del conjunt tricolor la temporada passada no deixa indiferent ningú de l’entorn del club andorrà, ni tampoc a ell mateix. El georgià i la resta de l’equip malagueny van arribar divendres a la tarda al Principat, però la manca de disponibilitat del Poliesportiu va fer que haguessin d’anar a entrenar a un altre pavelló lliure, el del Pas de la Casa, ni més ni menys. Ahir, però, els jugadors de l’Unicaja ja van poder trepitjar el parquet de l’escenari del matx d’avui, poc després que entrenessin els jugadors del MoraBanc.

Va ser aleshores quan es van produir els retrobaments. Amb Francesc Solana, amb jugadors i amb membres del club. Tots van anar a veure Shermadini i a mostrar-li l’estima que li van agafar en les seves dues temporades al vestidor tricolor. Hi ha un retrobament, però, que va ser especial: el de l’encarregat de material, Ricardo Fernandes. Els dos duien una molt bona relació quan formaven part del mateix vestidor i ahir el Twitter del MoraBanc va haver de compartir el moment. “L’estranya parella”, descrivia el tuit que acompanyava la foto. Shermadini fa 2,17 metres i Ricardo es caracteritza per ser més aviat baix. La diferència d’alçada no va ser mai un impediment per a la seva amistat. Avui, però, a la pista no hi haurà amics.

tracking