Bàsquet

Fitxatge sorpresa

El MoraBanc incorpora fins a final de curs el pivot Colton Iverson, que estava sense equip

Fitxatge sorpresaXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El BC MoraBanc Andorra ha tingut molts problemes de lesions durant aquesta temporada. Més dels habituals. Això ha obligat l’entitat tricolor a intentar incorporar jugadors a mitjan temporada perquè reforcin un equip minvat. Primer va arribar Chris Copeland quan es va saber que Beqa Burjanadze s’havia d’operar i estaria fins a cinc mesos apartat de les pistes. Després, el mateix ala-pivot nord-americà es va fer mal al dit en un duel d’Eurocup i va ser operat. La lesió va coincidir amb les de Moussa Diagné, que ja ha tornat, i Przemek Karnowski, que encara té per a alguns dies més. Aquesta mala sort va obligar el MoraBanc a incorporar un nou jugador interior: Landing Sanè, que va aterrar a l’equip fa tres setmanes i de manera precipitada va fer el seu debut ateses les circumstàncies i les urgències que hi havia.

Ara, però, sembla que tot va pel camí de la recuperació. Diagné ja va jugar diumenge contra el Barça i malgrat haver-se fet mal apunta al duel de dissabte contra el Montakit Fuenlabrada. Karnowski i Burjandze estan ja a la recta final de la recuperació i en menys d’un mes, aproximadament, ja podran jugar. Amb tot, el MoraBanc va anunciar ahir un nou fitxatge per reforçar el joc interior de l’equip fins a final de temporada, sent el tercer jugador de zona que arriba a mitjan curs. Es tracta del pivot nord-americà Colton Iverson, de 28 anys, que estava sense equip “per circumstàncies del mercat”, segons va apuntar el director general de l’entitat tricolor, Francesc Solana.

Aquest ha estat un fitxatge sorpresa ja que l’actual context del MoraBanc no ho feia pensar. No obstant això, Copeland acaba contracte en unes dues setmanes i malgrat que té una clàusula per quedar-se fins a final de temporada tot indica que no seguirà, atès que ha tingut un paper testimonial després de la lesió. La seva no continuïtat, per tant, ha estat el que hauria portat el club a buscar un nou reforç, però amb Iverson, Diagné, Karnowski, Oliver Stevic i Sanè, Joan Peñarroya comptaria amb fins a cinc pivots fins a final de curs, a més dels interiors John Shurna i Burjanadze. Aquesta incorporació, per tant, també donaria números a Sanè, que té unes condicions al contracte similars a les de Copeland, per sortir a final de febrer.

Pivot amb recorregut

Iverson va jugar la campanya passada amb el Maccabi de Tel Aviv, amb el qual va fer 7 punts i 7 rebots de mitjana a la lliga israeliana i 8 i 5 a l’Eurolliga. A més, el nord-americà ja compta amb experiència a la Lliga Endesa, ja que la va disputar la temporada 2014-2015 amb el Baskonia. Iverson ja sap què és jugar al Poliesportiu d’Andorra, com a visitant, i de fet va ser present a la primera victòria del MoraBanc en el retorn a l’ACB. “És un jugador que ens donarà consistència en el joc interior i en particular en el rebot”, va afirmar Solana, que va destacar que “es tracta d’un jugador important amb experiència a l’Eurolliga i arriba amb l’ambició d’ajudar-nos”.

Està previst que Iverson arribi a Andorra demà, just el dia que l’equip marxa a Fuenlabrada per al duel de dissabte. El pivot no estarà disponible per a aquest enfrontament, per la qual cosa el debut apunta a ser el dissabte següent, dia 3, contra el Reial Madrid al Poliesportiu.

LANDING SANÈ ESPERA QUE L'EQUIP MANTINGUI LA MATEIXA MOTIVACIÓ CONTRA EL FUENLABRADA

Landing Sanè fa tres setmanes que és al MoraBanc Andorra, però ja ha demostrat que és capaç d’aportar molt a aquest equip. Diumenge, davant el Barça Lassa, es va treure un partidàs de la màniga, amb 4 de 5 en triples i 17 punts. El francès, que ahir va parlar a la zona mixta, volia mirar endavant i el partit de dissabte contra el Montakit Fuenlabrada, el qual es presenta complicat. Sanè, demanat per si el duel de dissabte serà tant o més difícil que el de diumenge passat contra el Barça, va exposar que “sincerament no conec gaire l’equip del Fuenlabrada. Sé que el partit contra el Barça és particular perquè fa que tothom estigui més motivat. Ara juguem contra un equip que va bé al campionat, per la qual cosa la motivació ha de mantenir-se igual”.

A més, el pivot va remarcar la voluntat de seguir fins a final de curs. “Estic content aquí i crec que l’equip té un gran potencial, però jo no decidiré si em quedo”, va indicar.

tracking