Esports d'hivern

Llista sense sorpreses

Andorra estarà representada als Jocs Olímpics de Pyeongchang per 5 esquiadors: Lluís Marín, Irineu Esteve, Mireia Gutiérrez, Joan Verdú i Marc Oliveras

Llista sense sorpreses

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Es va fer esperar més del previst, però finalment ahir el Comitè Olímpic Andorrà (COA) va anunciar la llista de representants per als Jocs Olímpics d’Hivern, que se celebraran a la localitat sud-coreana de Pyeongchang entre el 9 i 25 de febrer. La recol·locació de places per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va obligar que la Federació Andorrana (FAE) hagués d’esperar per saber amb quantes places comptava per a la cita i finalment ahir va saber que en tindria tres per a l’alpí, a més d’una en surf de neu, i una altra en fons. Lluís Marín, Irineu Esteve, Mireia Gutiérrez, Joan Verdú i Marc Oliveras van ser els esportistes escollits, per la qual cosa la llista final no ha deixat cap sorpresa i ha complert els pronòstics de la FAE, que parlava des de feia temps d’una delegació d’entre quatre i sis esquiadors.

Finalment, Carmina Pallàs, que també tenia opcions de competir en la gran cita de la temporada, va quedar fora per la manca de places atorgades per la FIS. Andorra comptava amb un lloc per a nois i un altre per a noies, que eren per a Verdú i Gutiérrez per classificació, i després de la recol·locació de l’organisme internacional, es va guanyar una posició més. Per mèrits esportius, aquest últim lloc se’n va anar a parar a Oliveras, que comptava amb més punts a les llistes FIS que Pallàs. Una altra de les corredores que també ha quedat fora de la llista i que va ser una opció era Carola Vila, en fons, però finalment la FAE va considerar que era massa aviat per a la jove cor­redora, que encara està en edat júnior i fent Copes d’Europa.

Quant a la delegació completa d’Andorra, el COA enviarà un total de 15 persones, comptant els competidors. Josep Antoni Guer­ra serà el cap de missió i Jordi Orteu el cap de missió adjunt, mentre que Carles Visa serà l’oficial. Pel que fa als entrenadors, cadascun dels corredors comptarà amb dos: un tècnic pur i un skiman. Roger Vidosa i Marc Gutiérrez seran els encarregats de l’equip femení, és a dir, de Mireia Gutiérrez, mentre que Max Tissot i Antonio Góngora s’ocuparan del masculí alpí, amb Verdú i Oliveras. Per la seva part, Joan Erola i Guillem Cairat aniran amb Esteve. A més, el fisioterapeuta Pol Ferrer completarà la delegació del COA.

Un esquiador menys que el 2014

En comparació als Jocs de Sotxi 2014, el Principat tindrà un esportista menys, ja que en aquella ocasió s’hi van desplaçar un total de sis (Marín, Gutiérrez, Verdú, Oliveras, a més de Kevin Esteve i Laura Soulié). Per tant, l’únic debutant en uns Jocs serà Irineu Esteve, que arriba com un dels aspirants a fer millor resultat malgrat la seva joventut. Com a més experimentats, en aquesta cita hi seran Gutiérrez i Marín, que van debutar a Vancouver. L’esquiadora andorrana arriba amb bones sensacions després d’un parell de resultats bons aquest curs, mentre que Marín està en un baix moment de forma i espera agafar el to de cara als Jocs. Per la seva part, Oliveras i Verdú tindran una segona experiència després d’haver debutat fa quatre anys, quan eren molt més joves i inexperts.

La setmana vinent es farà una presentació amb alguns dels esportistes i allà s’anunciarà quines proves farà cadascun dels andor­rans a Pyeongchang.

'MIMI' GUTIÉRREZ ACABA 17a A LA COPA D'EUROPA, I CARMINA PALLÀS ÉS 8a A UN DESCENS FIS

Mimi Gutiérrez va participar ahir a l’eslàlom de la Copa d’Europa de Melchsee Frutt (Suïssa), on va finalitzar en 17a posició. A la primera mànega va obtenir el 20è millor temps de les participants, i va ser a la segona quan va millorar aconseguint el 10è temps. En total, un crono d’1’14”33, a 1”92 de la vencedora, la sueca Anna Swenn Larsson.

En el descens FIS de Santa Caterina Valfurva (Itàlia), Carmina Pallàs va aconseguir la 8a posició, a 0”89 de la guanyadora, que va ser la local Teresa Runggaldier. A més, Cande Moreno va ser 20a, Laura Arnabat 88a i Xènia Rodríguez 99a, i totes tres van millorar els seus punts FIS.

Pel que fa a l’equip masculí,

Marc­ Oliveras va ser 56è a l’entrenament de la Copa del Món de descens, mentre que Joan Verdú no va poder finalitzar-lo. Tampoc va acabar Àxel Esteve l’eslàlom de la Copa d’Europa de Chamonix (França). I Matías Vargas va ser 22è i 26è en dos descensos FIS.

Llista sense sorpreses

Llista sense sorpreses

Llista sense sorpreses

Llista sense sorpreses

tracking