futbol sala
Intervencions policials en partits de base
Els matxs de dissabte, de l’infantil i cadet del CE Sant Julià contra la Unió van estar marcats per la violència física i verbal entre alguns seguidors
Dissabte passat la policia es va personar fins a dues vegades a les instal·lacions del centre esportiu Sant Julià per evitar mals majors als respectius partits de futbol sala que van disputar tant l’infantil com el cadet contra la Unió de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). La primera intervenció va tenir lloc mentre es jugava el matx dels infantils. Segons ha pogut saber el Diari, a la graderia hi va haver una sèrie d’aldarulls entre els aficionats d’ambdues bandes i després de passar pels insults, en casos concrets es va arribar a les mans. D’aquesta manera, novament –i malauradament– la violència física entre alguns dels progenitors assistents va acaparar el protagonisme que s’havia d’endur un duel de nens de 13 i 14 anys amb ganes de jugar.
Dins de la pista les dues plantilles no van entrar en cap picabaralla ni res de l’altre món que no vagi lligat a la idiosincràsia del futsal. Arran del conflicte que s’estava gestant, la seguretat privada que contracta el club va actuar i posteriorment els agents policials van posar de la seva part. No es van lamentar ferits, ja que es va reaccionar ràpidament i no es va permetre que la cosa anés a més. Ara bé, a la cita següent, la de les sis de la tarda, també contra la Unió, sembla que com a mesura preventiva la segona meitat del xoc dels cadets es va fer a porta tancada, sense públic. Una decisió només potestat de l’àrbitre.
Segons ha pogut saber el Diari, sembla que el col·legiat de la delegació de Barcelona, que va fer doblet xiulant els dos duels, podria haver rebut la recomanació per part del cos privat d’adoptar aquesta mesura. Quelcom prohibit, ja que tal com va explicar ahir el director esportiu de l’entitat laurediana, Òscar Balcells, “[els del cos de seguretat] sols tenen el dret d’admissió, dins del recinte, i sempre és l’àrbitre qui determina alguna cosa en relació a competir sense afició”.
En aquest segon partit, segons ha pogut saber el Diari, es va deixar l’esport de costat i la violència, en aquest cas verbal, va apoderar-se de la primera plana. Seguidament d’un dels gols locals un nano d’un grup que donava suport al Sant Julià va fer un comentari desafortunat i una senyora dels visitants no va dubtar a increpar-lo.
Aleshores un pare del sector de casa es va apropar per calmar els ànims i una persona de seguretat el va expulsar, tot i que més tard va retornar al seu lloc. Llavors, abans que comencés la represa es va informar tots els seguidors que no podien tornar als seus seients. Possiblement es va seguir aquest full de ruta per una qüestió de prevenció (com en l’anterior enfrontament els esportistes estaven al marge), malgrat que aquest objectiu ni molt menys es va assolir. Més aviat tot el contrari, convertint-se en un error. Als passadissos es va ajuntar el públic dels dos equips i es va començar a encendre un clima de cabreig per la situació que va continuar agreujant-se a les portes del carrer amb amenaces d’alta tensió. Un parell de joves de la Unió de Santa Coloma van amenaçar una mare de tirar-li una ampolla, es va produir algun cara a cara entre adults i una bateria de grolleries dirigides a la canalla andorrana de 15 i 16 anys.
“La setmana que ve us rebrem amb ganivets”, aquesta amenaça es va escoltar prèviament que dues patrulles policials acabessin amb els incidents. I és que el proper dissabte 24 de febrer l’infantil i cadet del CE Sant Julià viatgen a Santa Coloma de Gramenet per visitar el pavelló del Catgas Energia. “Hem contactat amb la Federació Catalana per posar-los en coneixement de tot i per descomptat per vetllar pels nostres jugadors”, va assegurar Balcells. A més, va afegir que “hem demanat quant ens costaria un delegat federatiu [s’encarrega del desenvolupament arbitral i de la grada], no obstant això, nosaltres recomanem que els pares i mares no viatgin”.