BTT

Nou esdeveniment obligat

Andorra Turisme elimina els Outdoor Games per incorporar-se al circuit Gran Fondo Family de bicicleta de muntanya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tres edicions després de la seva creació, els Andorra Outdoor Games ja són història. La manca de creixement i la poca previsió de fer-ho en edicions futures han obligat Andorra Turisme i l’empresa que l’organitzava, Win Sports Factory, a canviar el plantejament de l’esdeveniment, qual ja es va anunciar l’estiu passat una vegada es va veure que els participants havien disminuït. Ara es deixarà de banda el triatló i la cursa del trail i es potenciarà la de bicicleta de muntanya amb una nova marxa cicloturista. “La disciplina de triatló està perdent adeptes i el trail té un creixement moderat, i vam notar que una de les disciplines que la tendència anava més a l’alça era la de BTT”, va explicar el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres.

La nova marxa s’anomenarà la Gran Fondo Andorra MTB i se celebrarà el 22 de juliol (el mateix cap de setmana dels Outdoor Games). La cita entrarà en el circuit Gran Fondo Family, que té una experiència contrastada amb tres altres cites reconegudes, una a Tarragona, una a Sant Sebastià i una altra a la Mussara (també a Tarragona), les quals tenen una participació massiva. Aquesta darrera és la més espectacular de totes, amb 9.000 inscripcions fetes per a l’edició d’enguany, les quals es van esgotar en només dues setmanes.

Evidentment, per a la primera Gran Fondo al Principat les expectatives són més humils. L’objectiu és arribar a 1.300 participants, amb un límit de 1.500, i tenir un creixement d’un 15% any rere any. “És una xifra que podem assolir fàcilment”, va exposar el director general de Win Sports Factory, Mauro Llorens. En cas d’arribar a aquesta xifra, la previsió d’acompanyants seria d’unes 3.000 persones, ja que cal recordar que la prova s’organitza amb l’objectiu d’atreure visitants.

Aquesta nova cita comptarà amb un pressupost d’entre 120.000 i 140.000 euros, dels quals 80.000 els aportarà Andorra Turisme, amb una variable màxima de 15.000 en funció dels inscrits. La resta es recaptarà a partir de la base dels participants, que hauran de pagar entre 38 i 49 euros per la inscripció, la qual es podrà fer a partir de l’1 de març. Aquesta inclourà un mallot que s’haurà de portar obligatòriament el dia de la prova.

La intenció és poder comptar amb algun ciclista professional que actuï com a reclam, tal com es fa a la Volta als Ports o a La Purito Andorra. Precisament, Joaquim Rodríguez i el seu company i amic José Antonio Hermida són alguns dels corredors amb els quals s’ha contactat per participar-hi. No obstant això, ningú ha pogut confirmar res encara ja que estan pendents dels calendaris.

Naturlandia, centre neuràlgic

Igual que els Andorra Outdoor Games, la cota 2.000 de Naturlandia actuarà com a base d’operacions. Serà el punt de sortida i d’arribada per als dos recorreguts que tindrà la Gran Fondo Andor­ra MTB. Un de 90 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell per a més experimentats, i un altre per a iniciats de 50 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell, que tindrà el nom de Medio Fondo. El recorregut exacte no es va revelar tot i que sí que es va avançar que hi haurà trams en què es passarà per Catalunya.

La Gran Fondo no comptarà amb classificacions ja que es vol transmetre la idea d’una activitat lúdica amateur més que competitiva. “No busquem que sigui una prova esportiva, sinó una experiència esportiva en què no hi ha classificacions. Simplement es ve a gaudir dels recorreguts”, va assenyalar Llorens. Si tot va segons el previst, de cara al 2019 s’organitzaria un campus Gran Fondo Family a Andorra en què hi hauria una estada d’una setmana entre participants que es dedicarien a fer quilòmetres en bicicleta pels ports del país.

Nou esdeveniment obligat

tracking