Esquí

Jornada agredolça

Les bones sensacions en l’àmbit organitzatiu el segon dia a Grandvalira topen amb uns resultats locals per sota dels esperats

Jornada agredolçaANA / C. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira van viure ahir una jornada amb sensacions dolces i amargues a la vegada. Per una banda, el primer dia amb doble sessió de tota la setmana va tenir tots els ingredients perfectes quant a aspectes organitzatius. Bona meteorologia, condicions de neu en perfecte estat, fet que s’agraïa després de la pluja i les altes temperatures dels dies anteriors, així com un dia festiu de la Constitució que va permetre aplegar més públic tant a la pista de l’Àliga com a l’Avet. No obstant això, la part negativa va venir amb els resultats dels andorrans, que no van acabar de complir les expectatives, tret d’algun cas puntual.

La part organitzativa del Principat es va mostrar satisfeta de com s’havia desenvolupat la jornada en tots els aspectes després d’algunes incerteses per situacions externes. Per exemple, el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, va qualificar de “fantàstica” la jornada i va destacar els elogis per part de la Federació Internacional. “Necessitàvem un dia així. Això confirma tot l’esforç que s’ha fet i que de vegades no llueix”, va indicar el màxim responsable de l’organització andorrana de les finals de la Copa d’Europa.

No obstant això, encara resten quatre jornades de competició i hi ha reptes per superar com, per exemple, dur a terme una prova amb garanties sota la neu, si es compleixen les previsions meteorològiques. L’organització ja va avançar algunes curses de velocitat per evitar contratemps, per la qual cosa avui només es disputarà l’eslàlom masculí. La sensació a mitja setmana, però, és que el test que s’està realitzant de cara a les finals de la Copa del Món de l’any vinent a Grandvalira va pel bon camí.

El que no acaba d’anar pel bon camí són els resultats andorrans, de moment. En la segona jornada no es va complir l’objectiu de puntuar. El màxim aspirant a fer-ho ahir, Joan Verdú, en el gegant masculí, no va poder finalitzar la segona mànega. A la primera havia obtingut el 27è millor registre a 2’’72 del líder, però finalment no el va transformar en punts a la segona. Tampoc van acabar Albert Pérez i Xavier Salvadores, mentre que el millor resultat va ser per a Axel Esteve, amb el 35è lloc d’entre un total de 37 corredors que van finalitzar les dues mànegues. Esteve va acabar a gairebé 7 segons del guanyador i campió d’Europa de gegant, l’austríac Dominik Raschner.

L’altra prova disputada ahir, el supergegant femení, també va tenir una vencedora d’Àustria, Ariane Raedler, que es va adjudicar el triomf per segon dia consecutiu després del triomf al descens de dimarts. A la general va ser la tercera classificada de la cursa, la sueca Lisa Hoernblad, qui es va coronar com a campiona. Per la seva part, l’andorrana Cande Moreno va ser 46a d’entre 52 competidores, a 2’’73 de Raed­ler. Avui, més acció i oportunitats d’assolir objectius a Grandvalira a l’eslàlom masculí.

MARC OLIVERAS S'IMPOSA AL DESCENS DEL NACIONAL JÚNIOR DE FRANÇA A TIGNES

En espera que arribin les proves que ha de disputar a les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira (el descens i el supergegant), Marc Oliveras va disputar ahir la cursa del descens del Nacional júnior de França a l’estació de Tignes, en què també podien competir esquiadors d’edats més avançades. El corredor andorrà, que era el més gran d’entre els 84 participants, es va adjudicar la primera plaça amb un registre d’1’15’’83, deixant el segon classificat, el francès Sacha Fivel, a 34 centèsimes, i el tercer, el també francès Lucas Perrier, a 59 centèsimes.

En aquesta cita també van prendre part dos andorrans més. Matías Vargas, que com Oliveras disputarà les properes curses en la cita de Grandvalira, va competir ahir a Tignes. L’andorrà va obtenir el sisè millor temps (1’16’’72) i va acabar a 89 centèsimes del seu company de la federació. Per la seva part, el més jove dels tres andor­rans ahir al Nacional júnior de França, Pol Suàrez, va completar la cursa assolint el 49è millor registre amb un temps que era 3’’68 més lent que el d’Oliveras.

Jornada agredolça

tracking