ACB Lliga Endesa

L'Herbalife Gran Canària trenca la ratxa del MoraBanc

L’Herbalife Gran Canària frena la ratxa del MoraBanc Andorra, que deixa el rècord en set victòries consecutives

L'Herbalife Gran Canària trenca la ratxa del MoraBancACB PHOTO / M. HENRÍQUEZ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra es va retrobar ahir amb la derrota dos mesos i escaig després. Un Herbalife Gran Canària molt dur, encara més davant la seva afició, va ser el responsable d’aturar els peus als del Principat, que abans del matx a terres canàries semblaven invencibles. La realitat, però, és que tard o d’hora havia d’arribar una desfeta que tallés la històrica ratxa amb la qual encaraven el duel els tricolors. Finalment, la vuitena no va arribar i l’actual plantilla deixava el nou rècord de victòries consecutives en les set. Una xifra inimaginable per a un conjunt que a principi de temporada semblava que apuntava més a la zona baixa encadenant unes quantes derrotes seguides, però que finalment s’ha erigit com un dels equips que surten a la majoria d’apostes per ser als play-off.

Si havia d’acabar la ratxa, la manera menys dolorosa era com es va donar ahir. Es va competir bé i durant molts moments l’equip dirigit per Joan Peñarroya va ser superior al rival, menys en el tram decisiu. Va ser aleshores quan Eulis Báez va aparèixer i amb tres dos més u seguits al dar­rer quart va trencar un matx que havia estat igualadíssim fins al moment. L’actuació del dominicà, juntament amb un parell de triples canaris amb un toc de fortuna, van impedir als tricolors lluitar per la victòria en els dar­rers segons. També entremig hi va haver una tècnica a Peñarroya que va fer mal als interessos tricolors. L’egarenc es va mostrar molt enfadat per uns dubtes dels àrbitres sobre de qui era un fora de banda, i se’l va veure balbucejar algun insult que altre cap als col·legiats.

Més enllà dels moments tensos, l’equip va mirar pel bàsquet average amb l’Herbalife, però tampoc van poder salvar-lo. Era difícil fer-ho perquè al Poliesportiu només s’havia guanyat de dos punts, i ahir es va caure per quatre (99 a 95).

Amb tot, si un dels darrers vuit partits s’havia de perdre, el més comprensible i alhora el que menys mal feia, era aquest. El Gran Canària només ha cedit un duel en tota la temporada a casa i malgrat tractar-se d’un rival directe, l’objectiu de classificar-se per al play-off segueix sent molt viable. Fins i tot encara que Tenerife i Múrcia, els rivals a tenir en compte per sota, guanyessin aquest cap de setmana. Encara hi ha un matalàs relativament còmode d’una i dues victòries, respectivament, a més dels dos averages a favor, fet que suma un triomf més a la diferència. El major problema de la derrota és que el MoraBanc no feia el pas definitiu per mirar de lluitar per posicions de més amunt, més enllà de la vuitena que ocupen ara.

No obstant això, si hi ha una cosa que han recalcat tant jugadors com tècnic durant aquesta llarga ratxa és que encara no hi ha res fet, tant per una part com per l’altra. Resten 10 jornades i el MoraBanc encara té tant temps per quedar fora del Top-8 com per aspirar a un lloc encara més ambiciós que el vuitè. Són 10 finals en què es vol seguir fent història.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, entrenador del BC MoraBanc Andorra

“No canvia res”

Joan Peñarroya va acceptar la der­rota a la pista del Gran Canària sabent que l’equip no havia estat malament i que la imatge no va ser del tot dolenta, tot i escapar-se el triomf. “Sabíem que veníem a un camp difícil, a fer un partit disputat, i crec que ha sigut així. Som dos equips que ens movem bé en anotacions altes però penso que avui, al marge que hi ha hagut bons percentatges, no ens interessava tanta anotació. Hem estat bé en les coses que volíem però hem tingut dos o tres situacions que fan que se’ns escapi el partit”, començava valorant el tècnic, que anava més enllà en l’autocrítica i exposava que “ens han fet 21 punts al contraatac, és massa anotació sense dificultat. El nostre treball ofensiu ha sigut bo, però al darrere hauríem d’haver estat una mica millor”.

Sobre els àrbitres, Peñarroya va preferir no parlar-ne en profunditat, tot i que demanat si estava conforme amb la seva feina va assenyalar que “els que han d’estar conformes amb el seu treball són ells, jo estic content amb el meu”.

Amb perspectiva general, el tècnic va indicar que la derrota “no canvia res, Gran Canària ens treu avantatge i average però no canvia res. Queden 10 jornades, l’equip està bé i està viu”.

L'Herbalife Gran Canària trenca la ratxa del MoraBanc

tracking