Un nou Shurna
El nord-americà personifica l’evolució que ha tingut el MoraBanc Andorra en aquest inici d’any
L’evolució i millora que ha patit el BC MoraBanc Andorra respecte al primer tram de temporada és clarament notòria, no només pel que fa als resultats, com per les sensacions que transmet l’equip de Joan Peñarroya, que ha mostrat una cara totalment diferent durant aquest 2018, ja amb només una competició en joc. De fet, durant aquest 2018 ha arribat la millor ratxa de victòries de la història del club a la màxima categoria del bàsquet espanyol amb els set triomfs consecutius que els tricolors van aconseguir entre les jornades 17 i 23 de Lliga ACB.
Les actuacions de Jaka Blazic, Jaime Fernández o Landing Sanè durant aquesta dinàmica victoriosa han estat de les més destacades, però si un dels homes del MoraBanc Andorra representa i personifica l’evolució que ha patit l’equip sobre el parquet és, sense dubte, John Shurna. El nord-americà ha vist millorats de manera exponencial els seus números des de l’aturada per la disputa de la Copa del Rei i per la segona finestra FIBA per disputar el Premundial, que va deixar l’entitat del Principat sense jugar partits oficials durant 21 dies.
Shurna ja va ser important des de l’inici per Joan Peñarroya, de fet, durant el primer tram de temporada va estar dintre del Top-10 de jugadors de la Lliga Endesa que més minuts disputaven a tota la competició, tot i que el temps sobre la pista no anava acompa-nyat de bones estadístiques. Fins i tot a principi d’any, i amb l’arribada de Sanè, es va arribar a comentar la possibilitat que deixés l’equip, però finalment l’escollit per abandonar la disciplina tricolor va ser el pivot Przemek Karnowski. Tampoc va ajudar per fer bons números els problemes físics, com la neumonia que va patir després del viatge a Rússia pel matx d’Eurocup contra l’Unics de Kazan i que el va tenir un parell de setmanes allunyat de la pista.
Però des de l’aturada posterior al partit contra el Joventut, tot va canviar. Fins llavors, Shurna havia fet 5,3 punts, una xifra que en aquestes últimes jornades ha quasi doblat fins als 10,3 punts de mitjana per matx. L’increment d’anotació s’explica per la millora de l’americà en el tir, especialment en el de més enllà de 6,75 metres. Fins al matx contra la Penya, Shurna només anotava un 28% dels triples que intentava, però des de la profitosa aturada, el percentatge des de la línia de tres s’ha incrementat fins al 61%. També ha pujat l’encert en tirs de dos, del 48% anterior fins al 68% actual. El pitjor increment ha estat en el rebot, on ha passat de 3,4 captures de mitjana al principi de la lliga, fins a les 4 actuals.
Però la gran millora es veu a l’actuació global expressada en la valoració. Fins a la jornada 20 de Lliga Endesa, Shurna feia 4,4 crèdits de valoració de mitjana, xifra que s’ha triplicat les últimes vuit jornades fins als 12,3 actuals. En aquest resultat hi va influir la seva millor actuació d’enguany en el duel contra el Tecnyconta Saragossa, on va fer 21 punts, tres rebots, dues recuperacions i 21 de valoració. Una actuació que va agradar al vestidor, com va reconèixer llavors Blazic: “no estava tenint una bona temporada, ha tingut una actuació increïble, i estem molt contents per ell”.
'EL JOC QUE ESTIMEM 3' ES PRESENTA AVUI
El vestíbul de la sala d’actes del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany acollirà avui (19.30 h) la presentació del tercer lliurament del llibre solidari a favor d’Unicef El joc que estimem, que consta de 13 relats curts sobre a l’amor pel bàsquet. El pròleg és a càrrec de l’exjugador del Reial Madrid Juanma Iturriaga, actualment presentador del programa Colgados del aro a YouTube. D’entre els 13 autors d’El Joc que estimem 3 destaca Jaka Blazic, que explica al relat La vida és un esport d’equip la seva experiència en el darrer Eurobasket, en què es va proclamar campió amb Eslovènia. Ell, juntament amb l’exjugador del Festina Andorra i ara representant de jugadors Quique Villalobos, que també ha fet un escrit, seran presents avui a l’acte signant llibres, així com la plantilla i el cos tècnic al complet. Quim Colom, Miguel Ángel Rodellar, David Carnicero, Ernest Macià, Àlex Oliva, Ricard Poy, Mònica Bordas, Gemma Rial, Isabel Drets, Joan Peruga i Gabriel Fernàndez també hi han col·laborat.