Ciclisme

Carlos Sastre, l'escollit

El ciclista espanyol, campió del Tour de França del 2008, serà el convidat a La Purito Andorra del 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carlos Sastre serà el gran convidat a la quarta edició de La Purito Andorra, que tindrà lloc el 5 d’agost vinent, segons va confirmar ahir l’organització de la prova a través de les xarxes. El ciclista d’Àvila era un dels tres candidats, juntament amb Alberto Contador i Pedro Perico Delgado, que el Diari va publicar a l’edició de dimecres passat, i tots tres compartien una important característica, que compten al palmarès amb un Tour de França.

El corredor espanyol va vèncer a la grande boucle l’any 2008 i abans ja havia pujat al podi en tercera posició a les edicions del 2006 i 2007. L’any que es va proclamar campió ho va fer amb una exhibició en un dels cims mítics del ciclisme gal, l’Alpe d’Huez. Sastre va atacar a la falda del cim i va recórrer els 13,8 quilòmetres i cadascun dels 21 revolts en solitari fins imposar-se a la línia d’ar­ribada. Aquella victòria va tenir premi doble, ja que no només va fer-se amb la 17a etapa d’aquella edició, sinó que va aconseguir prendre-li el lideratge de la ronda gal·la al seu company d’equip Frank Schleck, i va deixar el principal favorit d’aquell any, l’australià Cadel Evans, gairebé sense opcions a més d’un minut i mig. Sastre va defensar la diferència en les quatre últimes etapes, incloent-hi una contrarellotge, per convertir-se en el setè espanyol a guanyar el Tour.

Així doncs, Sastre s’afegirà a noms com Miguel Indurain, Óscar Pereiro, Joseba Beloki o Laurent Jalabert. Tots ells ex-ciclistes professionals que han vingut a participar a La Purito Andorra, una cursa que, tot i comptar només amb tres edicions fins al moment, es va consolidant any rere any i que disposarà, com ve sent habitual, de tres recorreguts, de 28, 80 i 145 quilòmetres, tots amb arrencada a Sant Julià de Lòria i final als Cortals d’Encamp.

Inscripcions quasi esgotades

Les inscripcions per a La Purito Andorra 2018 estan pràcticament esgotades i ahir en faltaven menys d’un centenar, i això que encara resten tres mesos per a la prova. Des de l’organització s’havien posat un límit de 2.000 persones per seguretat i per “mantenir la qualitat de la prova”, però veient la resposta positiva dels amants del ciclisme els promotors es reuniran la setmana vinent amb les diferents administracions per analitzar la situació i estudiar si podria augmentar la xifra de participants.

L'ORGANITZACIÓ DE LA VUELTA PREVEU UNA ETAPA QUE "QUEDARÀ PER A LA HISTÒRIA"

Andorra serà seu de dues etapes, una d’elles íntegra al país, de la Vuelta a España d’enguany el 14 i 15 de setembre, i a quatre mesos de la cita, les diferents autoritats ja intensifiquen les reunions per preparar el gran esdeveniment. Ahir es va fer una reunió a Andorra Turisme amb la presència de la policia andorrana, la guàrdia civil, Andorra Turisme i els directors tècnics i de producció d’Unipublic, empresa organitzadora de la ronda espanyola.

La primera de les dues etapes del país sortirà de Lleida i arribarà a la Rabassa, on “portarem tota la logística per primera vegada”, tal com va admetre Pedro Lezaun, director de producció de la Vuelta. I és que la cursa mou unes 3.000 persones i diversos camions i altres vehicles. Quan no es podrà muntar tota la infraestructura serà a l’etapa íntegra al país amb final al Santuari de Canòlich, ja que “a nivell logístic és més complicat”, segons va comentar Lezaun, que va afegir que “l’espai allà limita, però ho suplirem amb altres localitzacions que ens ha donat Andorra Turisme”.

A nivell esportiu, el director tècnic, Kiko Garcia, va assegurar que “és una enorme sort portar la Vuelta a Andorra”, mentre que de l’etapa amb final a la Gallina, en va manifestar que “creiem que serà espectacular, decidirà la general i quedarà per a la història”.

Carlos Sastre, l'escollit

tracking