Política esportiva
L'oposició, contrària a la nova Fundació de l'Esport
Gelabert argumenta que l’organisme està motivat per tenir més recursos i acusa L’A i el PS “d’obstruir l’acció de Govern”
El Consell General va debatre ahir en el darrer punt les dues esmenes a la totalitat de la llei de l’esport presentades pel Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra, que a més va presentar un text alternatiu, les quals van ser tombades. En el debat, els consellers de l’oposició van mostrar-se crítics amb molts aspectes del projecte de llei de l’esport i tots van coincidir en un en concret: el rebuig a la Fundació de l’Esport, organisme de nova creació que substituiria el Consell Andorrà de l’Esport i tindria més funcions a l’hora de gestionar l’organització de l’esport del país. Tots ells van criticar el fet que el nou organisme comporti una despesa més del diner públic i tingui una competència que, al seu parer, correspon al ministeri d’Esports.
Per la seva part, l’encarregada en aquesta matèria, Olga Gelabert, va exposar que “el que vam intentar fer quan vam decidir posar la figura de la Fundació de l’Esport és poder comptar amb una alternativa per tenir més recursos, sobretot econòmics. Perquè pots crear altres organismes però no tenen tanta independència governamental”. A més, hi va afegir que “amb la fundació tenim un control pel que fa a protectorat, és a dir, que és molt difícil que hi hagi mal ús d’aquests recursos econòmics. Tindria una legalitat jurídica més bona i més seguretat”.
Per altra banda, Gelabert va acusar el PS i L’A “d’obstruir l’acció del Govern” amb la presentació de les esmenes a la totalitat, ja que, al seu entendre, es podrien haver resolt les propostes en la comissió que debatrà les 196 esmenes presentades. En aquest sentit, el conseller del PS Pere López va lamentar que no hi hagi articles que facin referència als valors de l’esport i al seu paper en la societat, com també que es prioritzi l’esquí i el muntanyisme en l’atorgament de les subvencions en detriment de tots els altres. Pel que fa a Liberals, Ferran Costa va criticar la manca de referències a la igualtat de gènere i la no discriminació, entre d’altres aspectes.