Rugbi de Set

Els 'isards' pugen a la conferència 1

Van finalitzar a la tercera posició l’Europeu conferència 2 d’Estònia

Els 'isards' pugen a la conferència 1RUGBY EUROPE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana de rugbi de set va aconseguir ahir l’ascens a la conferència 1 del rugbi europeu després de finalitzar a la tercera plaça l’Europeu conferència 2, que es va disputar a Tallinn (Estònia). En principi només pujaven els dos primers, però com que un equip convidat (Sant Petersburg) va guanyar el torneig Andorra serà el segon equip que ascendeix de categoria, juntament amb Suïssa.

Després de guanyar els tres partits de dissabte, els isards arrencaven la jornada d’ahir contra el coco del grup, Sant Petersburg, contra qui van caure derrotats per un ajustat 14 a 12. El segon duel del dia, contra Liechtenstein, tenia importància absoluta, ja que si els tricolors sumaven la victòria s’asseguraven matemàticament l’ascens. I els andorrans no van fallar i van aconseguir la victòria per 19 a 7. L’últim partit, contra Suïssa, ja no tenia res en joc i el combinat nacional, força tocat físicament, tal com va admetre el seleccionador ,Jonathan García Xepi, va caure per un contundent 31 a 5.

Aquest era el retorn de la selecció de rugbi de set deu anys després i el tècnic va assegurar que estan “molts contents per l’ascens i ara hem de continuar en aquesta línia”, i va agregar que “el conjunt que portàvem de joves amb gent més gran ha treballat molt i s’ha fet un grup molt maco. Ara a veure l’any que ve, perquè tindrem un grup més difícil i ho haurem de gestionar”.

Més enllà de l’ascens, una altra de les bones notícies per als isards va ser el trofeu de millor jugador del torneig per a Marc Abelló en el seu retorn, ja que va haver d’estar gairebé un any de baixa a causa d’una greu lesió que va patir al genoll.

tracking