Rafa Luz, el tercer

El base brasiler, amb nacionalitat espanyola, té una àmplia experiència a l’ACB i va disputar l’Eurolliga amb el Baskonia

Rafa Luz, el tercerBCA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va anunciar ahir la tercera incorporació per a la pròxima temporada. Es tracta de Rafael Freire Luz, un director de joc amb experiència solvent i que pot aportar moltes coses a l’equip. És un base brasiler, nascut a Sao Paulo, de 26 anys, que té nacionalitat espanyola i d’1,88 metres d’altura. Rafa Luz és internacional amb Brasil i arriba a Andorra procedent del Franca de la lliga d’aquest país. Els seus números van ser de 6 punts, 3 rebots i 3 assistències.

Etiquetes:

El nou playmaker del MoraBanc, però, coneix perfectament la Lliga Endesa. El jugador es va formar a les categories inferiors de l’Unicaja de Màlaga, equip amb el qual debuta a l’ACB. Luz també ha vestit les samarretes del Granada, el Lucentum d’Alacant, l’Obradoiro, i després de la presència per una temporada al Flamengo brasiler va tornar a Espanya per jugar al Baskonia. Amb el conjunt vitorià, amb Sito Alonso a la banqueta, juga 28 partits a la lliga domèstica i disputa l’Eurolliga. A més, Luz va coincidir amb Jaka Blazic al vestidor del Buesa Arena.

El director general del club andorrà, Francesc Solana, va comentar que “fitxem un jugador amb gran experiència que ens aportarà direcció i control de joc”. Solana va afegir que Luz “formarà una parella molt bona amb Albicy, sent un complement perfecte”. El base brasiler ja va mostrar ahir a les xarxes socials la seva il·lusió i ganes de cara a la pròxima temporada. Amb el mateix Andrew Albicy, Dylan Ennis i la incorporació de Rafa Luz, la direcció del MoraBanc per a la pròxima temporada es considera ja tancada.

Pel que fa a les altres carpetes obertes, el fitxatge de Moussa Diagne segueix sense oficialitat. L’acord amb el jugador és total, i a falta d’alguns ser­rells que encara no s’han resolt, tal com vam explicar ahir, serà nou jugador de l’equip andorrà. S’espera que el club anunciï el fitxatge del pivot senegalès durant el dia d’avui. Per tancar la plantilla encara quedarien tres reforços, un aler, un pivot i un aler pivot. Segons va avançar ahir el periodista Chema de Lucas, el MoraBanc Andorra ha demanat al Valencia Basket la cessió de Tryggvi Hlinason. El jove pivot islandès, de 20 anys i 2,15 metres, seria una de les opcions de l’equip del Principat per reforçar la pintura de cara al curs vinent. En aquest sentit, segons De Lucas, tot i que serien molts els equips de l’ACB que haurien mostrat el seu interès per Hlinason, el MoraBanc i l’Obradoiro serien els dos equips millor posicionats per aconseguir el préstec del sostre nòrdic. Internacional amb Islàndia en categories inferiors, va debutar el 2016 amb l’absoluta, a la qual va ajudar a classificar-se per a l’Eurobasket del 2017.

EXPERIÈNCIA INCLUSIVA DE LES SELECCIONS SUB-18 DE 3X3

ORDINO. Les seleccions masculina i femenina sub-18 de bàsquet 3x3 van exercitar-se ahir al pavelló Germans Riba d’Ordino amb la selecció espanyola masculina de cadira de rodes. El combinat del país veí està preparant el Mundial que es disputa a Hamburg del 16 al 26 d’agost.

tracking