Curses de muntanya

Marc Casal acaba segon a la Matterhorn Ultraks Sky de Zermatt

Marc Casal acaba segon a la Matterhorn Ultraks Sky i assoleix el seu segon podi de la temporada, que el torna a situar primer de la general

Marc Casal acaba segon a la Matterhorn Ultraks Sky de ZermattSKYRUNNING

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) continua en una ratxa excel·lent de grans resultats. Des que va començar la temporada a l’abril, amb la victòria històrica d’Òscar Casal a la Xina, les alegries han vingut una darrere de l’altra, tant en les cites del circuit Sky Classic, com en el Vertical Kilometer World Circuit. La darrera és la que va assolir ahir Marc Casal amb una brillant segona posició a la Matterhorn Ultraks Sky de Zermatt (Suïssa), una cursa que tenia un recorregut amb una dificultat superior a la d’altres proves del calendari, ja que comptava amb una distància superior amb fins a 49 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell.

El corredor andorrà va poder cobrir aquesta distància en 5 h 1’24’’, només un minut més lent que el guanyador de la cursa, el local Martin Anthamatten, que es va quedar a 18 minuts del rècord de la prova, assolit per l’italià Marco de Gasperi el 2017. Casal va poder retallar molt temps al suís en la segona part de la cursa, on va millorar considerablement el seu registre respecte a l’any passat. En total, va fer un temps de gairebé vuit minuts menys que el 2017. “Al final ha sigut el factor clau per treure un bon resultat”, valorava el corredor de la FAM, que es mostrava molt satisfet per haver ocupat un altre podi, el segon d’aquesta temporada per a ell. “Estic molt content per aquesta segona posició, no me l’esperava”, assenyalava.

Tot plegat té encara més mèrit tenint en compte que Casal afrontava la cursa amb molèsties al peu, que arrossega des de fa unes setmanes i que ja tenia, per exemple, a l’Skyrace Comapedrosa, a finals de juliol. El dolor també el va acompanyar ahir durant gran part de la prova, però no el va poder aturar. “El peu m’ha fet bastant mal, he tornat a caure i m’he fet mal al genoll, però al final he arribat. Les sensacions no han estat del tot bones a nivell de cames, però al final ha sortit una bona carrera”, comentava el cor­redor del Principat.

Per la seva part, el seu preparador físic, Fabrizio Gravina, va valorar molt positivament l’esforç esmerçat per Casal davant les adversitats derivades de les seves molèsties. “Estem molt contents per ell i encantats del que ha fet. Més no es podia fer, ha tret el màxim potencial que podia treure”, indicava Gravina, que també destacava “la gran convicció que ell té cursa rere cursa respecte al seu estat de corredor. Té una seriositat a l’hora de preparar-se fabulosa”.

Dos andorrans líders mundials

A falta de confirmació oficial, aquesta segona posició va situar Casal de nou en la primera posició de la classificació general, que ja va arribar a ocupar a finals de juny. Amb els 80 punts sumats ahir, l’andorrà passava a tenir-ne 325, superant els 317 del britànic Finlay Wild, que ahir no va competir. Amb Ferran Teixidó liderant el Vertical Kilometer World Circuit, actualment són dos els andorrans que lideren Copes del Món d’Skyrunning, una situació que mai abans s’havia produït. Amb tot, Casal es mostrava prudent. “Continuo dient que és anecdòtic perquè queden dues curses, una la setmana que ve, en la qual segurament perdré la primera posició”, augurava.

En aquesta cita, la The Rut 28K, que es disputa als Estats Units l’1 de setembre, sí que hi serà el seu germà Òscar. Marc no tornarà a competir fins al 13 d’octubre a la Limone Skyrace, cursa on també hi serà el seu germà i que tancarà la temporada del circuit Sky Classic i comptarà un 50 per cent més de cara a la classificació general.