Bàsquet 3x3

Els equips de 3x3, a punt per a Buenos Aires

Els tècnics admeten les dificultats per crear la selecció en plena temporada però valoren la importància dels Jocs

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’equipació que les seleccions masculina i femenina de bàsquet 3x3 lluiran durant els Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires es va presentar ahir a l’edifici Andbank. La competició es disputarà del 6 al 18 d’octubre.

L’equip masculí d’enguany l’integraran Albert Pons, Nil Peña, Von Marc Lacaste i Eric Hurtado, mentre que el femení el formaran les jugadores Lies Bosma, Carla Solana, Júlia Márquez i Sílvia Bardají. Pons i Bosma van coincidir a l’hora de valorar l’experiència com un fet únic i destaquen el compromís de tots ells per planificar els entrenaments conjunts, en què intervé l’anàlisi dels rivals a través de vídeo, el treball físic per separat i les ganes de competir contra tots els rivals.

Els nois han quedat enquadrats al grup B juntament amb els combinats d’Ucraïna, Veneçuela, Brasil i Nova Zelanda. Les noies, de la seva banda, s’enfrontaran en aquesta primera fase als combinats de França, Mèxic, Indonèsia i Argentina, l’equip amfitrió.

Els Jocs arrenquen un cop els clubs ja han començat les respectives temporades i es troben immersos en l’inici de lliga. Aquest fet, tal com reconeix Carla Puntí, una de les entrenadores, ha dificultat la confecció de les seleccions: “Ha estat difícil crear la selecció però els clubs són conscients que es tracta d’uns Jocs, que pel que fa als jugadors és una cosa que omple molt i que pot ser que no tornin a viure mai.” La seleccionadora no amaga que els rivals són durs, però subratlla que “pot passar de tot, el 3x3 és un joc molt ràpid, són partits de deu minuts i amb encert podem competir contra tothom”.

D’altra banda, ahir també es van fer públics els rivals d’Andor­ra al Mundial sub-23 de Xi’An, que seran Rússia, Iran, Sri Lanka i Malàisia. Aquesta competició es disputarà del 3 al 7 d’octubre a la Xina.

Els equips de 3x3, a punt per a Buenos Aires

tracking