ACB Lliga Endesa

Stevic dona el triomf a dos segons del final

El MoraBanc es va imposar a l’UCAM Múrcia amb una cistella d’Stevic a dos segons del final

Stevic dona el triomf a dos segons del finalFernando Galindo

De pel·lícula, un guió que sembla escrit expressament per a un debut. Suspens, sang freda i victòria. L’estrena del MoraBanc Andorra va posar a prova Ibon Navarro, els seus homes i els nervis dels més de 3.700 espectadors que van omplir el Poliesportiu. El primer triomf del curs es va quedar a casa gràcies a la capacitat que van tenir els locals per saber patir, a un segon quart que va donar mostres del que vol ser l’equip i a una cistella pràcticament sobre la botzina del capità Oliver Stevic.

Als andorrans els va costar entrar al partit anotant només dos punts en els primers quatre minuts de joc, a més, Soko i Marcos Delía van iniciar el matx inspirats. L’encarregat de desencallar-ho va ser Albicy des del triple i a partir d’aquí es va entrar en un intercanvi de cistelles que va arribar fins als instants finals del primer quart. Shurna, i sobretot Dylan Ennis, van lliurar un duel d’habilitat amb Askia Booker i Milton Doyle. El primer període es va tancar amb un ajustat 22-24. En aquest moment, els d’Ibon Navarro van despertar i seguint l’estela d’Ennis, van protagonitzar un inici de segon quart impressionant. Amb un parcial de 14-0, els andorrans semblava que podien trencar el matx, però no era a cap guió que l’UCAM es rendís. Els visitants van saber patir i es va arribar al descans amb un 43-35 que ho deixava tot obert.

La sortida dels vestidors va ser calcada a l’inici del xoc. Els murcians entraven ràpidament al partit i se situaven a quatre punts (50-46), gràcies a l’encert d’Askia Booker i la contundència del pivot Kevin Tumba sota les dues cistelles. El remei andorrà, aquesta vegada seria l’italià Michele Vitali, que amb dos triples consecutius responia l’americà i donava una mica d’oxigen als seus. L’aler acabaria amb 14 de valoració i liderant als del Principat en aquest aspecte. Sentenciar el duel, però, tornaria a ser un somni frustrat. Boker no tenia cap intenció de deixar marxar el MoraBanc i amb dos triples consecutius va fer emmudir el pavelló, només l’encert de Dylan Ennis amb dues cistelles més, va pal·liar el dolor i ho va deixar tot pendent dels últims 10 minuts.

Amb 60-58 al marcador, el duel seguia viu i a l’UCAM encara li faltava un actor per arribar. Marcos Delía es va posar l’equip a l’esquena durant tot el quart i encara faltava el millor. Als minuts finals, el desencert local en els tirs lliures, un 2+1 de l’argentí i una acrobàcia de Kloof, situaven un 76-75 taquicàrdic a 55 segons. Ennis perdia la pilota i Juárez feia entrar els canoners, Booker fallava i Shurna queia en intentar controlar el rebot. La situació es tornava a resoldre amb el 16 visitant als tirs lliures. 1 de 2 i empat a 76. Silenci sepulcral, més de 3.700 ànimes i només se sentia la pilota. Albicy cap al cèrcol, Stevic al pal alt, el capità va rebre, es va aixecar i cistella a dos segons pel final. Els visitants van fallar el triple guanyador. Primer triomf, primer gran final al Poliesportiu i això només és el principi.