EUROCUP

Un trist MoraBanc cau a Istanbul

El MoraBanc Andorra, erràtic, tou en defensa i orfe d’inspiració, cau amb total justícia a Istanbul davant el Galatasaray

Un trist MoraBanc cau a IstanbulGalatasaray

L’Eurocup, com a competició exigent, no permet moments de dubte. Si la sort t’abandona i et mostres poc inspirat et colpeja sense pietat. Europa penalitza les errades. Massa. No va donar sensació el MoraBanc Andorra d’opositar clarament a la victòria i, malgrat tenir moments de lucidesa en el joc, sobretot al darrer quart, una defensa febril, mostrar-se espès en atac, generar cistelles còmodes al rival i acumular massa pèrdues de pilota (20) t’aboca forçosament a la der­rota. El Galatasaray no va estar per romanços i va exhibir encert, fortalesa física i talent. Arguments suficients per contrarestar un ahir pàl·lid MoraBanc al Sinan Erdem Dome en el primer partit de l’Eurocup. Es pressuposava que el partit seria dur, i tot i mantenir-se relativament obert fins al final, els homes d’Ibon Navarro van patir el primer revés (84-73).

L’equip va mostrar distensió i febleses en defensa que permetien l’equip turc agafar distàncies. L’orgull tricolor contrarestava el mal dia i en el primer quart, Vitalia sostenia els andorrans (22-20). El segon quart es destapava amb un triple de Shurna que posava el MoraBanc per davant (22-23) i permetia començar de nou. Malgrat la posada en escena, el Galatasaray va aprofitar les escletxes i va etzibar un parcial de 10-0 que tornava a obrir la ferida (33-23). Els tricolors es mostraven vius i retallaven la diferència en l’intercanvi de cistelles abans d’arribar al descans (43-36) i després d’una antiesportiva que els àrbitres van xiular per una plantofada de Zach Auguste sobre Diagne amb 43-33.

La tercera mànega arrencava amb l’obligació d’augmentar la intensitat en defensa i millorar l’encert per tenir opcions. Webster, Harrison i el mateix Zach Auguste –el jugador més valorat del partit amb 18 punts, 8 rebots i 29 de valoració– feien estralls i dificultaven la recuperació andorrana. Les desconnexions que va patir l’equip es van traduir en la màxima diferència per al Galatasaray (64-48). El MoraBanc treballava per descomptar i per crear incertesa en un confiat Galata. S’arribava al final del tercer quart amb una acció desafortunada en defensa i on l’equip turc va capturar fins a tres rebots ofensius. Tot i això, l’equip andorrà sí es va imposar en el capítol rebotejador (28-35). El darrer quart se’l va anotar el conjunt tricolor (16-17), pero va ser insuficient. Dylan Ennis va decidir agafar el brau per les banyes i es va posar l’equip a l’esquena. Un sensacional parcial del canadenc va arrodonir la seva actuació amb 20 punts i 18 de valoració mantenint les possibilitats del MoraBanc de discutir la victòria al quadre turc. Les opcions es van dissoldre definitivament quan, després d’un triple de Shurna, el Galatasaray capturava un rebot, anotava i se n’anava a 13 punts (82-69). Al final, 84 a 73. Una derrota dura, que s’ha de pair, però de la qual no cal fer-ne un gra massa. La revàlida arribarà el dia 10 al Poliesportiu amb l’estrena de la competició a casa i amb la visita del Germani Brescia Leonessa italià. Això serà una altra història.

LES CLAUS

La defensa

UN ASPEcte important i on l’equip va tornar a fallar. Moments de desconnexió, defensa massa tova i facilitats a l’hora d’anotar que el Galatasaray, evidentment, no va voler rebutjar.

Pèrdues

20 pilotes perdudes és una estadística de les que fan mal. Aquí va recaure una de les claus del partit. Si es vol sortir viu a Europa no es poden concedir tantes facilitats al rival.

El triple

la poca inspiració des de la línia de 6,75 també pot acabar penalitzant si en la resta de facetes no trobes bona sortida. Un 23,5% d’encert, 4 de 17 intents, és una xifra pobre.