ACB LLIGA ENDESA

Derrota al Palau amb polèmica arbitral (67-63)

El MoraBanc cau a l’últim sospir al Palau després d’anar a remolc quasi tot el partit

Derrota al Palau amb polèmica arbitral (67-63)ACB PHOTO

Per guanyar a pistes com la del Barça fan falta moltes coses: fer un partit perfecte, que el rival no tingui el dia, tenir sort i que es vegi poc els àrbitres. Ahir en van faltar algunes.

El MoraBanc va fer un bon partit, sí, però no perfecte, i amb errades; va faltar un punt de sort, amb un parell de triples que van sortir de dins fent la corbata, i els àrbitres es van deixar veure massa, especialment al final, amb dues accions als últims 20 segons que van fer parlar. Una falta, que no era, xiulada a favor del Barça per una lluita pel rebot –hauria estat pilota per al MoraBanc– sobre Tomic i, a l’altra banda, una penetració de Dylan Ennis que hauria dut el partit a la pròrroga, i on els àrbitres no van xiular res tot i les protestes dels tricolors.

Jugar dos partits en 40 hores possiblement no sigui la millor manera d’afrontar una visita al Palau Blaugrana, però els tricolors van aprofitar la inèrcia positiva de la segona meitat a Badalona per sortir sense complexos i jugar de tu a tu contra una de les plantilles més importants d’Europa. De fet, el MoraBanc va dominar el primer quart tot i la seva irregularitat en els primers minuts. Un parcial favorable de 0 a 9 i una gran defensa (el Barça només va anotar 13 punts al primer quart) va quedar tacat amb una desconnexió de tres pèrdues seguides que donaven cistelles fàcils al Barça.

El MoraBanc seguia en una muntanya russa d’alts i baixos i un altre 9 a 0, en aquest cas en contra, a la sortida del segon quart, obligava Ibon Navarro a demanar un temps mort per canviar alguna cosa, i ho va fer. Els tricolors van reaccionar, sobretot gràcies al triple. Els del Principat van arribar al vestidor amb un 46% d’encert des de més enllà de 6,75 metres, que els va valer per arribar al descans perdent per la mínima (33-32).

La bona feina de la primera meitat va estar a punt d’anar-se’n en orris a l’inici del tercer quart, quan els tricolors van sortir adormits i van propiciar que el Barça aconseguís una diferència màxima d’11 punts que complicava, i molt, la situació per als d’Ibon Navarro. En aquesta situació, el més normal és ensorrar-se i que els blaugrana s’acabin passejant davant de l’afició, però si una cosa té aquest equip, l’entreni qui l’entreni, és que no deixa de lluitar, i remant i remant va situar-se a només un punt (55-54) a l’inici de l’últim quart. I al període final, a tornar-hi, els locals van arribar a distanciar-se de set punts, però els tricolors no es donaven per morts i empataven a 61 a dos minuts del final amb Whittington (14 punts, 7 rebots i 20 de valoració) tirant del carro.

A partir d’aquí, tensió, nervis, desencert i precipitació, com en un triple massa forçat d’Albicy quan només faltaven 35 segons per al final, o mala sort, amb un triple de Shurna que va sortir de dintre. I per acabar, el final conegut, amb accions polèmiques.

No serà fàcil passar pàgina, però el Palau Blaugrana ja és història i el proper repte serà dimecres contra el Brescia a l’Eurocup.

LES CLAUS

Les pèrdues

El morabanc va fer ahir un pas enrere respecte a Badalona i va perdre quasi una vintena de pilotes (18), que van provocar que el Barça Lassa sumés 18 punts en total.

L’encert

Tot i el bon inici des de la línia de tres punts (46% a la primera meitat), el percentatge de triples va anar baixant, fins i tot amb tirs relativament fàcils, i va quedar en un 31%.

La represa

El parcial de 15 a 5 favorable al Barça després de sortir dels vestidors va acabar sent clau perquè el conjunt d’Svetislav Pesic s’acabés enduent la victòria al Palau Blaugrana.