karate

El conte de mai no acabar

La Batllia admet a tràmit la demanda presentada pel Shotokan Encamp contra la resolució de la comissió jurídica

El conte de mai no acabarSHOTOKAN ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les desavinences entre la Federació Andorrana de Karate (FAK) i el Shotokan Encamp, que s’ar­rosseguen des de fa uns anys, ha escrit un nou capítol. Un afer que troba el seu punt culminant en la no-inscripció del club encampadà a la federació i el fet que hagi pres part d’algunes competicions sota la bandera d’Andorra quan no tenia llicència ni permís de la FAK. El Shotokan va portar el cas a la comissió jurídica esportiva i ara, tal com es va publicar al BOPA, la Batllia ha admès a tràmit la demanda que va presentar el mateix Shotokan contra la resolució de la comissió jurídica esportiva. En aquesta resolució, la comissió va indicar que no tenia cap potestat per intercedir en l’afer, ja que no era de la seva competència. El Shotokan no està afiliat a la FAK i, per tant, legalment no pot competir amb la bandera d’Andorra ni, evidentment, sota el paraigua de la federació. A la Youth League Karate de Sofia sí que ho va fer, tot i no tenir el permís de la FAK, i en la cita següent, a Umag (Croàcia), els representants del club encampadà ja van decidir fer-ho amb la bandera espanyola. Aquesta és la principal font del conflicte entre ambdues parts i el punt central de totes les demandes i del procés que roman obert.

El tècnic del Shotokan Encamp, Joan Gombau, explica que “nosaltres en cap moment hem deixat d’estar regulats”. “Hem enviat tota la documentació que ens han sol·licitat i en alguns casos rebuts conforme s’havia demanat aquest document. La federació va considerar que aquell rebut no era suficient”, afegeix el tècnic. Gombau explica que “quan ells [la FAK] van fer la primera petició de documentació, nosaltres teníem tota la junta directiva completament actualitzada”. “Vam entrar la nova junta al maig i es va notificar, així com la resta de documentació que se’ns va sol·licitar. S’ha estat molt estricte amb nosaltres”, lamenta.

L’entrenador assegura que no vol trencar ponts amb la FAK, ja que “només ens defensem d’una situació que no hem buscat. Ens han atacat a tots els nivells sense consistència legal, amb extralimitacions, amb defectes de forma i, fins i tot, amb normes posteriors per castigar fets anteriors”, comenta. “No m’agraden els conflictes”, indica, “però considero que ens han fet fora de la federació de manera il·legal i no tenen cap intenció que s’arregli, només sembla que vulgui acabar amb el karate a Encamp”. Els trets portaven un destinatari clar, el president de la FAK, Xavier Herver. “Ha volgut destruir des del principi. No ha fet absolutament res, no ha fet cap aproximació ni ens ha estès la mà. Ha anat a fer mal”, acusa. Gombau,a més, desvela que “l’advocada de la federació ha trucat a la nostra per intentar arribar a un acord amistós”.

Posats en contacte amb la Federació Andorrana de Karate per conèixer la seva versió, l’ens va declinar realitzar qualsevol tipus de valoració ni declaració al respecte en espera que tot es pugui resoldre.

tracking