ACB Lliga Endesa

Enemic íntim

El MoraBanc Andorra es posa la samarreta de l’ACB i vol refermar sensacions mantenint-se fidel al seu estil de joc

El MoraBanc guanya al Brescia LeonessaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“Hi va haver detalls en defensa que no ens van agradar i que l’equip ha de corregir i millorar.” Són paraules del sempre ambiciós tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro. L’equip assaboreix el brillant triomf a l’Eurocup davant el Germani Brescia, amb rècord de puntuació inclòs, però en l’aspecte defensiu va deixar alguna llacuna i el grup treballa per aconseguir l’equilibri defensa-atac.

Tot i això, si atenem les estadístiques, l’equip andorrà exhibeix la millor defensa de la Lliga Endesa amb una mitjana 69,33 punts per partit i l’únic que, per tant, encaixa menys de 70 punts per enfrontament. Navarro va destacar que “el més important és aconseguir la victòria i si es fa seguint el pla de partit previst, millor”. El tècnic vitorià és conscient de la dificultat del rival, però va posar l’accent en la importància “que l’equip estigui bé i sigui fidel al seu joc”. No va atendre, però, la possibilitat que al grup li costi canviar de xip a l’hora d’afrontar les competicions. “Quan juguem tant ens ha de fer el rival i l’equip sap el que ha de fer tingui qui tingui al davant. És un repte i respectem el Manresa tant o més que el Brescia o el Barça”, va aclarir.

Es presumeix un partit llarg i dur. “L’encert no va acompanyar el Manresa al darrer partit [davant el Joventut va perdre gairebé al darrer alè] i té molt clara la seva forma de jugar, a més d’un esperit competitiu molt marcat”, va comentar Navarro.

Serà un matx amb un regust emotiu, sobretot a l’avantsala. La tornada de Peñarroya monopolitzarà els focus abans del salt inicial. “Va deixar un llegat important i ambdues parts es deuen molt”, va explicar l’entrenador tricolor. “En vuit anys va portar l’equip de les catacumbes del bàsquet a Europa”. Navarro hi va afegir que “té un segell propi, que ha deixat aquí i jo no el vull perdre. Ell ha creat un estil i ho està tractant de fer a Manresa”. Per part seva, Moussa Diagne va dibuixar un ampli somriure quan va esmentar Peñarroya. “És el meu exentrenador i és un paio molt gran. Serà un partit especial per a ell i per a nosaltres. Andorra és casa seva i segur que se’l rebrà molt bé”. El pivot va remarcar sobre el rival que “el Manresa és un equip amb grans jugadors, joves, amb confiança, i faríem bé de no refiar-nos i més sabent l’entrenador que té”.

Shayne Whittington, que va patir problemes al turmell dimecres passat, es troba a disposició del tècnic.

RETROBAMENT

El retorn de Joan Peñarroya al poliesportiu marca l’avantmatx ANDORRA LA VELLA. Es farà estrany veure Joan Peñarroya seure a la banqueta contrària, entrar al vestidor visitant del Poliesportiu i no veure’l donant instruccions als jugadors tricolors. Després de vuit anys a Andorra i conduint la nau des de LEB plata fins a Europa, el tècnic egarenc viurà un partit molt especial. Tot i haver-se enfrontat al MoraBanc ja en pretemporada en dues ocasions, avui serà el retorn oficial de Peña a la Bombonera. L’afició, sobirana, és conscient de l’ empremta que ha deixat i el rebrà amb una sonora ovació.

tracking