Curses de muntanya

Teixidó acaba tercer en el Campionat del Món

En una cursa molt ràpida, el corredor andorrà fa el sisè millor temps i acaba tercer a la general

El repte era complicat i la il·lusió ferma, però Fer­ran Teixidó es va quedar amb la mel als llavis a Limone. L’andorrà va fer el sisè millor temps, i tot i que era conscient que era un objectiu molt complicat, no va aconseguir ser campió del món.

Això era un somni, però la realitat va mostrar que Teixidó, en una cursa molt ràpida, va fer un temps de 39’10” que li va permetre acabar tercer a la general de la Vertical Kilometer World Circuit i penjar-se un bronze que sap a veritable glòria. El corredor de la FAM va tornar a fer podi, tal com va fer al Mundial del 2015 i 2016.

La temporada va cloure ahir a la Vertical de Grèste de la Mughéra, que va coronar Remi Bonnet com a campió del món després d’imposar-se amb solvència a la prova. El suís va marcar un temps de 36’02” i va aconseguir la medalla d’or de forma agònica, amb només un punt d’avantatge sobre Pascal Egli i cinc per sobre de Ferran Teixidó. “Una cursa per estar realment satisfet i content”, va comentar el corredor de la FAM. “Ja coneixíem la dificultat de la prova, amb una sortida amb problemes, molt agònica, amb els joves intentant agafar posicions ràpid i que travessa el mig del poble”, va comentar. Teixidó va destacar que “he sortit en una posició que per a mi ja era correcta, dotzè o tretzè, ja que la meva intenció era recuperar a les pujades quan em comencés a sentir millor”. En aquest sentit, el corredor andor­rà va explicar que després d’avançar posicions “m’he trobat sisè, però tenia el cinquè massa lluny”. A més, Teixidó va destacar que havia baixat el temps, havia baixat de 40 minuts, que “era el que volia”, i això el fa sentir plenament satisfet.

El tècnic de la FAM, Fabrizio Gravina, va indicar que ha estat “increïble” la tercera plaça aconseguida per Teixidó, i més quan “ha baixat en gairebé dos minuts la seva marca personal”.