LLIGA de les nacions. geòrgia - andorra

Geòrgia trenca la ratxa andorrana (3-0)

La selecció va caure a Tblissi en un duel que no es va decidir fins als minuts finals

Geòrgia trenca la ratxa andorrana (3-0)FEDERACIÓ GEORGIANA DE FUTBOL

La selecció de futbol va posar ahir punt final a la ratxa de més d’un any i cinc partits sense perdre després de caure per 3-0 a Geòrgia a la tercera jornada de la Lliga de les Nacions.

Es va complir el guió previst i Geòrgia va sortir a la recerca d’un gol matiner, tal com havia explicat el dia abans el seu seleccionador, Vladimir Weiss. Els georgians basaven el seu joc per les bandes per buscar centrades a l’àrea pel davanter centre Katcharava. Precisament així van arribar les primeres aproximacions dels locals, que van estar a punt d’obrir el marcador al cinquè minut, amb una rematada de Katcharava que va treure José Antonio de manera magistral.

Però tot i el clar domini inicial de Geòrgia, va ser Andorra qui va gaudir de la millor ocasió per obrir el marcador en botes de Marcio Vieira. Víctor Rodríguez, única novetat a l’onze inicial de Koldo Alvarez de Eulate en substitució de Ludo, va executar un servei de banda que va pentinar Ilde Lima, però Marcio va rematar massa forçat i el seu xut el va acabar traient el porter Loria. A partir d’aquí es va tornar a la dinàmica anterior, amb els locals portant la iniciativa i buscant l’alçada de Katcharava.

El joc s’anava decantant a poc a poc cap a la porteria defensada per Andorra i es veia a prop dels georgians. Els locals ho van tenir a prop amb una rematada, de nou, de Katcharava, que va treure José Antonio amb una aturada espectacular. Però el porter andorrà no va poder evitar, pràcticament a la jugada següent, el gol de Kazaishvili. El migcampista va aprofitar una pilota solta a dins de l’àrea, i va engaltar un xut ajustat al pal que va tocar la fusta i va acabar entrant a porteria. Els locals haurien pogut ampliar la diferència, però el tir de Navalovski es va acabar estavellant a la fusta. El partit s’anava complicant per Andorra, i encara es va posar més difícil a tocar del descans, quan Max Llovera va haver de deixar el terreny de joc per culpa d’un cop a la cara.

La segona meitat va seguir la mateixa dinàmica, amb Geòrgia manant al partit, buscant fer mal per les bandes i amb pilotes penjades per dalt. Mentrestant, els tricolors buscaven sorprendre a la contra o amb la pilota aturada, tot i que sense gaire èxit. De fet, José Antonio va evitar just a la represa el segon del conjunt local després d’una rematada a boca de canó de Kankava que el porter va rebutjar, de nou, amb una meritòria intervenció. Els problemes es van anar acumulant pels de Koldo Alvarez de Eulate, que van veure com Marc Rebés havia de deixar el camp lesionat amb llitera. El seu lloc sobre la gespa el va ocupar Marc Pujol, que tornava a la selecció després de la greu lesió de genoll que el va tenir fora pràcticament tota la temporada passada.

Les úniques aproximacions de la selecció a la segona meitat van ser amb un parell de faltes llu-nyanes que van acabar sense perill per la defensa georgiana. Els tricolors mantenien l’esperança de rascar un punt al Dinamo Arena amb la derrota per la mínima a deu minuts per al final, però en un tres i no res, Geòrgia va matar el partit amb dos gols. Primer Kazaishvili va aprofitar una passada interior per superar José Antonio a la seva sortida, i al minut 95, el capità Kankava va tancar la festa amb el 3-0 definitiu que va fer embogir el Dinamo Arena. Entre el segon i el tercer, però, Marcio Vieira va veure la vermella directa per una acció en un salt amb un dels jugadors georgians.

Andorra, 368 dies després, va tornar a tastar l’amarg sabor de la derrota.

AMB BAIXES PER AL KAZAKHSTAN

En menys de 48 hores la selecció té un nou partit i dimarts visitarà el Kazakhstan (16.00 hores, hora andorrana), tot i que Koldo Alvarez de Eulate ho farà amb baixes. Cristian Martínez va veure la groga i no podrà jugar, igual que Marcio, expulsat. Tot i que ja estava previst que el migcampista deixés la concentració perquè ahir va perdre la seva àvia. A més, el tècnic haurà d’estar pendent de l’estat físic de Max Llovera i Marc Rebés.