Motociclisme

Cardelús fa història i aconsegueix un podi

Tot i les condicions desfavorables per la pluja, el pilot andorrà signa dos segons llocs a Albacete

Cardelús fa història i aconsegueix un podiSTYLOBIKE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús ha escrit la pàgina més important de la seva carrera i va ser el gran protagonista de la penúltima cita del Moto2 European Championship disputada ahir a Albacete sota la pluja. L’andorrà va aconseguir el seu primer podi a la primera de les dues curses i va tornar a repetir segon lloc a la segona, que es va interrompre amb bandera vermella pel fort aiguat que va caure quan, fins i tot, estava lluitant per guanyar.

La pluja va aparèixer ja a la formació de la graella de sortida de la primera de les dues curses, en la qual Cardelús sortia des del desè lloc. A la primera volta de les 13 programades ja era sisè; tercer a la segona; segon a la tercera volta; i a meitat de cursa es va posar primer, superant Hèctor Garzó i marcant la volta ràpida repetidament. Garzó va contraatacar i el va avançar a la penúltima volta per treure-li 6 dècimes de segon a la ratlla d’arribada.

La segona cursa va ser del tot en moll, tot i que hi havia una part de l’asfalt humida i un petit carril més sec. A la primera volta, Cardelús ja es va situar vuitè per passar tercer a la segona volta mentre la pluja començava a caure. Dues voltes més tard ja era segon gràcies, en part, a una excel·lent decisió tàctica; va entrar a boxs per canviar neumàtics i muntar gomes d’aigua. Malgrat la suspensió, Cardelús gaudia dels dos segons llocs. “Estic molt content. Tot i les condicions canviants i difícils hem pogut aconseguir aquest podi. Un premi a tota la feina.” L’andorrà fa ara un salt a la classificació general i es col·loca setè, amb 86 punts.

tracking