Trial

Torna el millor Trial Indoor

Andorra ha estat inclosa en el calendari provisional del Mundial de Trial Indoor i n’acollirà l’última prova, el 27 d’abril de 2019

Torna el millor Trial IndoorFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional de Motociclisme va presentar ahir el calendari provisional del Campionat del Món de Trial Indoor i Andorra hi figura com una de les cites més destacades, sinó la que més. I és que el Principat ha estat la seu triada per acollir l’última prova de l’esmentat mundial. El dissabte 27 d’abril de 2019 els millors pilots del món es trobaran al país per tancar la competició que coronarà un d’ells com l’amo i se­nyor de les dues rodes en superfície coberta. Cal recordar que el gran favorit a aixecar el trofeu és el resident Toni Bou.

Amb aquest nomenament, Andorra tornarà ser protagonitsa del millor trial indoor quinze anys des­prés d’acollir el Campionat del Món per última vegada. Aleshores, el 2003, l’escenari va ser el Palau de Gel; la prova de l’any vinent es disputarà al Poliesportiu.

La competició començarà el 20 de gener a Budapest i passarà per Barcelona, Bilbao, Granada i Mar­sella abans d’aturar-se a Moscou per primera vegada en la seva història. A més, l’edició del 2019 també serà la primera que sortirà de les fronteres europees i, tot just dues setmanes abans d’aterrar a Andorra, trepitjarà Costa Rica, per donar el tret de sortida a la penúltima etapa, el dissabte 6 d’abril.

El retorn del Campionat del Mon al Principat s’ha fet realitat gràcies a la ferma voluntat de diversos actors per fer del país un dels protagonistes de la temporada trialera. En primer lloc, el promotor del Mundial, l’empresa 2play, que ha donat al certamen un gir important i necessari: l’ha convertit en un espectacle encara més atractiu per als aficionats i n’ha doblat el nombre de proves, gràcies a un enfoc innovador i amb un segell perfectament reconeixible. En veure aquest escenari, l’FMA (Federació Andorrana de Motociclisme) va reaccionar immediatament i ja des de l’any passat va posar en contacte l’organització amb els principals candidats a poder patrocinar un esdeveniment així: “2play va fer un canvi de format i, a més, va fer passar el mundial de quatre o cinc proves a vuit. Des de l’any passat ja vam començar a estar en contacte amb ells per portar-lo aquí i els vam posar en contacte amb gent que el podia patrocinar”, explicava Natàlia Gallego a aquest mitjà.

Així va ser com es van fer els primers passos de la gestació d’un projecte que començava a veure la llum però en què mancaven un entorn idoni i l’aparició de patrocinadors econòmics. “S’han vist amb la ministra d’Esports [Ol­ga Gelabert], que ha cedit el Poliesportiu com a instal·lació per a la prova, i amb el comú d’Andorra la Vella i Andorra Turisme, que serien els patrocinadors econòmics”, hi afegia Gallego. Ja amb totes les cartes sobre la taula, la resposta dels promotors no es va fer esperar i Gallego se’n felicitava: “Estem molt contens, els va encaixar el projecte i per això ens han posat al calendari provisional. A més, ens han donat l’última prova, en la qual s’entregarà el trofeu al campió.”

El cercle, per tant, estava tancat i de la millor manera la confirmació arribava ahir. La reaparició d’Andorra al panorama mundial del trial en pista coberta ja era un fet. Quinze anys després i passant del Palau de Gel al Poliesportiu, els millors pilots del mon saben que es tornaran a citar al Principat, que el 27 d’abril de 2019 veurà com un en surt campió.

tracking