Eurocup

Dos prínceps i un sol tron

El MoraBanc visita la pista de l’AS Mònaco en un duel on s’enfronten el segon millor atac i la millor defensa de l’Eurocup

Dos prínceps i un sol tronFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Quan dos prínceps lluiten per un mateix objectiu, no hi ha simpaties que valguin. El botí sempre és suculent i la voracitat amb la qual es persegueix, equivalent a la recompensa. Aquest vespre, a les 19.45 h, el MoraBanc Andorra porta la bandera del Principat a l’Estadi Lluís II de Mònaco, i l’objectiu no és un altre que conquerir-lo. La gesta no és gens senzilla, els monegascos són un dels grans titans de l’Eurocup i ho demostra el fet que a dia d’avui lideren el grup A. A més, ho fan després d’haver convertit la defensa en el seu principal segell, i és que superar la muralla de l’equip de Saso Filipovski està a l’abast de molt pocs, només concedeixen 76 punts per duel i passades quatre jornades són el millor equip de la competició a la rereguarda. Un dels motius pels quals concedeixen poques facilitats als atacs rivals, és que els seus acostumen a ser llargs i de ritme lent.

Per tombar el fortí del Principat que avui visiten els tricolors, no hi ha millor antídot que un desplegament ofensiu voraç, que els condueixi a un triomf que significaria situar-se amb un balanç de tres victòries i dues derrotes i igualaria la ratxa del seu rival d’avui. A més, asseure’s al tron de guanyador al Lluís II, els deixaria a la part alta de la classificació grupal i els permetria donar un pas important de cara a assolir l’objectiu d’acabar la fase prèvia entre els quatre primers.

Ibon Navarro va fer una crida als seus homes durant la roda de premsa prèvia on els demanava que demostressin tot el bàsquet que tenen. “Volem recuperar la xispa, hem d’aconseguir pensar menys i estar més vius durant el partit. No es tracta només d’executar, hem de jugar i competir a cada jugada, rebot o defensa”. El tècnic tricolor desprenia ahir un optimisme fonamental per tornar a la línia de triomfs que l’equip ha trobat a Europa: “al vestidor no hi ha pessimisme, estem convençuts que el que ens falta és temps. Treballem bé i els jugadors estan molt més tranquils del que s’està a fora, això és el més important per a mi”.

Aquest vespre s’enfronten dos equips, dos Principats que volen tancar la nit com a reis d’una batalla que els pot marcar el futur a l’Eurocup. Al tron del vencedor només hi ha lloc per a un.

CARTER ANDORRÀ

ALBICIY TORNA AL SEU ECOSISTEMA FAVORIT CONTRA UN VELL CONEGUT ANDORRA LA VELLA. El tret característic d’Andrew Albicy és la visió de joc i l’Eurocup és l’escenari on el base francès s’està trobant més còmode. Si bé a l’ACB, on el criteri alhora d’atorgar assistències és més restrictiu, li està costant connectar amb els seus companys, a Europa, és capaç d’alimentar a la perfecció a qualsevol tricolor que li ho demani. Tant és així, que Albicy és, a hores d’ara, el segon jugador de tota la competició que més passades de cistella dona per partit, amb una mitjana de 8,25. Avui, davant un Mònaco a qui coneix bé de quan competia a l’LNB francesa, buscarà allargar el bon moment que viu.

tracking