motociclisme

Marc Márquez brilla en els actes de la gala dels campions

La Gala dels FIM Awards 2018 aplega gairebé 700 persones al Poliesportiu i més d’una quarantena de campions del món

Marc Márquez brilla en els actes de la gala dels campions

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El glamur i el motor es van apoderar ahir del Poliesportiu, que va aparcar les cistelles i la pilota taronja per donar pas a una catifa vermella, una pluja d’estrelles de la moto i una flaire metafòrica a benzina. Andorra la Vella es va erigir per segon any consecutiu en l’epicentre del món del motociclisme amb una sèrie d’actes emmarcats en el cap de setmana dels FIM Awards.

El plat fort de la jornada va arrencar pels volts de les deu de la nit. El parquet del pavelló es va transformar en un saló que va acollir el sopar i el lliurament de premis als 48 campions mundials de totes les disciplines. Marc Márquez, que enguany ha aconseguit el seu cinquè Mundial de MotoGP, va monopolitzar bona part dels focus i de les mirades dels 670 assistents. “És molt especial poder compartir nit amb altres campions. Em sento afortunat i estic molt content d’estar a Andorra.” Sense perdre el perenne somriure, el pilot català va explicar que està “a una hora de camí del meu poble, de Cervera, i acostumo a venir bastant al país. M’agrada esquiar i passar estones aquí. A més, hi tinc molts bons amics”. Se li torç el gest quan recorda que “aquest hivern, però, no podré esquiar perquè m’he d’operar de l’espatlla”. Un problema que el pilot arrossega des de Japó i que podrà corregir per la via quirúrgica. Pel que fa al futur, Márquez no amaga, lògicament, que la propera temporada té entre cella i cella tornar a repetir el títol de campió del món de MotoGP. A més, un dels seus rivals més durs serà company d’equip a Repsol Honda, Jorge Lorenzo. “És un rival més, com els altres, i cadascú lluitarà amb les seves armes”. Toni Bou, flamant campió de TrialGP per dotzena vegada, 24 en total comptant els guardons d’indoor, no podia amagar sentir-se “molt content”. El pilot resident va comentar que “fa tres anys quan em van dir que la gala era a Andorra em vaig proposar assistir-hi. Estic orgullós de com ha anat la temporada i de poder-ho celebrar aquí”. L’any que ve pensa a tornar a intentar pujar al lloc més alt del podi. “Algun any s’acabarà, són 12 consecutius i vull gaudir del moment.” Un altre pilot resident, Jorge Martín, o la campiona de Superbikes, Ana Carrasco, primera dona a la història a guanyar una cursa d’un Mundial, van centrar també bona part de les mirades.

La cerimònia no va comptar, finalment, amb l’homenatjat Dani Pedrosa per problemes d’agenda.

SOMRIURES I FIRMES

Els retoladors de les estrelles treien fum. Els campions del món van oferir a la sala Guillemó de l’Andorra Park Hotel una sessió de signatura per als 300 aficionats que ho van sol·licitar a la FIM. Dues hores de nervis, cues, corredisses i emocions per a fanàtics de la moto i acompa­nyants que van poder rubricar la seva tarda amb la signatura o la foto dels pilots preferits. El més buscat, el més aclamat i el més desitjat, evidentment, va ser el campió de MotoGP, Marc Márquez. El pilot de Cervera tancava el passeig dels campions i va provocar fins i tot llàgrimes en una noia superada pel moment, per la sensació de conèixer i tenir tan a prop el seu ídol. Els campions del món van atendre cadascuna de les peticions i retornaven somriures còmplices als seguidors. A banda de Márquez, Toni Bou, el resident Jorge Martín o la campiona de Superbikes, Ana Carrasco, van ser altres estrelles que van fer les delícies dels seguidors.

Marc Márquez brilla en els actes de la gala dels campions

Marc Márquez brilla en els actes de la gala dels campions

Marc Márquez brilla en els actes de la gala dels campions

tracking