Top-16 Eurocup

Examen a Sant Petersburg

Amb l’agradable pòsit que va deixar el triomf dissabte al Poliesportiu davant el San Pablo Burgos, el MoraBanc Andorra afronta aquesta tarda (18.00 hores, RTVA) la tercera jornada del Top-16 de l’Eurocup.

El MoraBanc comença el top-16 de l'Eurocup amb victòriaMoraBanc Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amb l’agradable pòsit que va deixar el triomf dissabte al Poliesportiu davant el San Pablo Burgos, el MoraBanc Andorra afronta aquesta tarda (18.00 hores, RTVA) la tercera jornada del Top-16 de l’Eurocup. Un veritable test per als homes d’Ibon Navarro, el de Sant Petersburg davant el Zenit, en què en cas de victòria es podria veure aplanat el camí per als quarts de final de la que és enguany la competició fetitxe per al MoraBanc Andorra. L’equip rus ja té interioritzada la filosofia del tècnic, el català Joan Plaza, que va aterrar a l’antiga Leningrad fa gairebé un mes i ha començat a fer revifar el Zenit. “Ja comencen a notar el seu segell [de Joan Plaza] amb molta intensitat defensiva i més solidesa en el seu joc”, comenta l’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro.

La setmana passada, els russos van despatxar amb solvència el Cedevita Zagreb al Sibur Arena (98-84) amb grans actuacions de Sergey Karasev, Marko Simonovic i Jalen Reynolds, la seva gran referència a la pintura. Navarro reconeix que el d’avui “és un partit molt difícil però cada matx en el Top-16 és molt important perquè és una competició molt curta. Cinc minuts dolents et poden sortir molt cars”. Pel preparador vitorià, “ens enfrontem a un equip amb molt de talent i capacitat física en totes les posicions i segur que Plaza explotarà aquestes virtuts al cent per cent”. Navar­ro destaca globalment que “els mals moments que hem tingut aquesta temporada han coincidit amb situacions en què hem incorporat algun jugador que estava lesionat, ara ha estat el cas de David Walker. Per tant, quan hem estat bé, com ara, potser és perquè hem estat treballant abans per estar així. Com a entrenador el que busques és arribar a un moment en què hi hagi una mica més d’estabilitat i no tants alts i baixos”.

Per part seva, John Shurna també destaca la importància del partit davant el Zenit per reforçar el lideratge i les opcions d’accedir als quarts de final de la competició. “És una gran prova per nosaltres, ja que només són sis partits i tots són molt importants”. “Hem d’estar concentrats i extreure conclusions positives dels darrers partits per seguir millorant”, afegeix l’ala-pivot d’Illinois.

Si no hi ha cap contratemps, Jerome Jordan ja podrà estar a disposició del tècnic per participar davant el Zenit. El pivot jamaicà no va jugar davant el Burgos per febre i molèsties estomacals, el mateix virus que va afectar Rafa Luz el dia de l’Unics Kazan. Un partit que va seguir el jugador del Zenit, Vladislav Trushkin. “[Andorra] És un equip fort amb grans tiradors i serà molt difícil superar-los”, assegura.

tracking