Esports de neu

Irineu Esteve acaba novè al Mundial sub-23

L’esquiador de la FAE va de menys a més a la cursa dels 15 quilòmetres estil patinador

Irineu Esteve acaba novè al Mundial sub-23FAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’esquí de fons segueix donant alegries a la FAE (Federació Andorrana d’Esquí) al Mundial júnior i sub-23 de Lathi (Finlàndia), i ahir Irineu Esteve va aconseguir un nou Top-10 per a la delegació andorrana a la cursa dels 15 quilòmetres estil patinador. L’esquiador del NEC va finalitzar en novè lloc la prova amb un temps de 35’02’’, a 59”9 de la victòria, que va ser per al competidor gal Jules Lapierre. El podi el van completar el txec Michal Novak i el rus Ivan Yakimushkin.

Irineu Esteve va anar de menys a més des de la sortida, millorant mentre anava avançant la cursa. Va sortir amb el dorsal 74 de 79 competidors i al pas pel primer parcial (1,1 quilòmetres) ocupava el 13è lloc, amb un temps de 3’04”1, mentre que al segon sector (als 5 quilòmetres) va caure fins a la 15a plaça amb un crono d’11’29”7. A poc a poc va anar remuntant i al tercer parcial (10 quilòmetres) era 13è, amb una marca de 23’10”5, fins acabar amb un gran esprint final, creuant la línia d’arribada en la novena posició.

Tot i el bon resultat aconseguit a Lathi, Irineu Esteve no estava del tot satisfet després de la cursa i va manifestar que podrien “haver estat més endavant, però una novena posició sempre està bé, i ara toca pensar en la cursa de clàssic de demà”. A més, l’esquiador va afegir que “si en estil clàssic hagués aconseguit una novena posició estaria bé, però en patinador crec que podíem optar a més perquè ens estan anant millor les curses aquesta temporada”. Finalment, va cloure que “no ha pogut ser, i ja ens hem de centrar en la prova d’estil clàssic”.

De la seva banda, el tècnic de la FAE, Joan Erola, va assegurar que “li ha costat agafar ritme, però ha augmentat a poc a poc. Crec que estar entre els deu primers és un bon resultat, tot i que les expectatives podien ser una mica més altes, però hem estat en la lluita”. Erola també va destacar que “l’Irineu ens té molt ben acostumats, ja ha fet dos quarts, i ara sembla que un novè sigui dolent, però jo crec que per a Andorra és un bon resultat i que el millor és estar dintre de la lluita amb els millors”.

RECTA FINAL DEL MUNDIAL

El Mundial sub-23 i júnior d’esquí de fons afronta les darreres jornades de competició. Dissabte acaba el campionat amb els relleus (sense presència andorrana), i a Carola Vila i Irineu Esteve els manca una cursa a cadascun.

Vila participarà avui des de les nou del matí a la prova de 15 quilòmetres estil clàssic amb sortida massiva a la categoria júnior, mentre que Esteve tanca demà la participació de la FAE amb els 30 quilòmetres clàssics amb sortida massiva sub-23.

MALA JORNADA A L'ESLÀLOM DE LA COPA D'EUROPA DE COURCHEVEVEL

L’equip de tècnica d’esquí alpí, amb Axel Esteve i Xavi Salvadores, va participar ahir a la Copa d’Europa de Courchevel (França) d’eslàlom, en una jornada per oblidar. Xavi Salvadores no va poder acabar la primera de les mànegues després de fer un interior, mentre que Axel Esteve va entrar a la segona ronda després de ser 35è a la primera, però no va acabar la segona mànega després d’una errada a la part final de l’últim mur. El tècnic, Max Tissot, va explicar que “han aconseguit treure el bon esquí dels últims entrenaments, però falta una mica de rigor tècnic”.

tracking