Números que fan història

Les xifres del MoraBanc aquest curs a l’Eurocup ratifiquen el bon paper dels tricolors a Europa amb el pas a quarts tancat

Números que fan històriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El triomf del MoraBanc Andorra de dimecres contra el Zenit de Sant Petersburg per 86 a 74 va significar la desena victòria de l’equip aquesta temporada a l’Eurocup i va classificar els homes d’Ibon Navarro matemàticament per als quarts de final de la competició. Una fita històrica, ja que a les dues participacions europees anteriors dels tricolors (el curs passat a l’Eurocup i a la Copa Korac 1995-1996) mai havien estat entre els vuit millors equips de la competició.

Etiquetes:

Si bé es cert que a la temporada 1995-1996 el llavors Festina Andorra va passar dues rondes, ho va fer en format d’eliminatòria d’anada i tornada, i l’equip dirigit per Edu Torres va vèncer el Trodat Wels austríac i la Vojvodina de Iugoslàvia. A la tercera ronda, la lligueta de vuitens de final, el Festina va perdre els sis partits i es va acomiadar de la Copa Korac amb tres victòries. També tres triomfs va aconseguir l’equip la temporada passada a l’Eurocup, unes xifres insuficients per avançar de la lligueta inicial i accedir al Top-16.

Ha estat enguany quan el MoraBanc Andorra ha trencat totes les barreres a Europa i a hores d’ara suma 10 victòries en 14 partits, quan encara en resten dos del Top-16 i dos més, mínim, de quarts de final. Només amb els sis triomfs de la primera fase, els tricolors ja havien igualat les xifres de la suma de les dues participacions europees anteriors, amb una aventura continental per emmarcar que s’està cimentant amb l’excel·lent rendiment aconseguit al Poliesportiu, on no hi ha guanyat ningú, i el MoraBanc ha aconseguit set victòries.

El president de l’entitat tricolor, Gorka Aixàs, va explicar després del partit contra el Zenit que “hem fet història”, i va agregar que “no és una aspiració que tinguéssim a principi de temporada, ni de bon tros, l’objectiu era ser al Top-16 i això és un regal a la bona feina que està fent l’equip i al bon moment pel qual està passant”. Una línia similar a la que va seguir una de les veus autoritzades del vestidor, el capità Oliver Stevic, que va manifestar: “Hem fet una cosa increïble per al club i el país i estem molt orgullosos.”

L’equip ha aconseguit una fita impensable fa uns mesos, però no volen que es quedi aquí, i l’objectiu és acabar primer de grup per tenir el factor pista favorable als quarts de final (es disputen sota el format de play-off al millor de tres partits. En aquest sentit, Oliver Stevic va declarar que “no hem perdut cap partit a casa i volem acabar primers de grup”, mentre que Moussa Diagne va assegurar que “no tothom creia que podríem classificar-nos, les coses ens estan sortint bé i volem ser primers”. Mentre que el president, Gorka Aixàs, va destacar que “el que hem fet és històric, arribarem on puguem i tot el que vingui serà benvingut”. Fins al 6 de març no arrencarà el play-off de quarts, però el MoraBanc ja sap que el rival serà l’Asvel Villeurbanne o el Lokomotiv Kuban Krasnodar. Gals i russos ocupen els dos primers llocs del grup G i es jugaran a les dues últimes jornades el primer i segon lloc. L’Asvel té quatre triomfs, igual que els tricolors, mentre que el Kuban en té tres, i tots dos es veuran les cares la propera jornada.

tracking