MOTOCICLISME

Cardelús obre un Mundial il·lusionador

Serà el seu primer Campionat del Món de Moto2 com a pilot permanent

Xavi Cardelús arrencarà avui al circuit de Losail, al Qatar, l’edició del 2019 del Mundial de motociclisme en la categoria de Moto2. Després de disputar la majoria de curses de la temporada passada amb una wildcard de l’equip Stylobike i acabar el curs amb el Marinelli Spires, el jove pilot del Principat serà enguany corredor permanent del Campionat del Món amb una KTM de l’Ángel Nieto Team, que estarà dirigit pel quatre vegades campió del món Jorge Martínez Aspar.

L’acció al traçat asiàtic arrenca a partir de les 12.45 hores (hora andorrana) amb els primers entrenaments lliures, mentre que a les 17.05 seran els segons. Demà hi haurà els últims lliures a les 12.20 hores, i a partir de les 16.25 hores serà la qualificació. La cursa de diumenge arrencarà a les 15.20 hores.

Abans de l’inici del curs, Xavi Cardelús va assegurar que està “il·lusionat i amb moltes ganes, em fa una especial il·lusió ser pilot permanent i treballaré al màxim per seguir progressant constantment i aconseguir els millors resultats possibles”. A més, hi va afegir que “no em fixo cap altre objectiu que no sigui el de continuar creixent com a pilot i, a l’hora de parlar de resultats, crec que el més realista és buscar estar el més a prop dels punts possible”.

Sobre la primera cursa de la temporada, el jove pilot va manifestar que “haver entrenat al circuit on farem la primera cursa ha estat molt positiu i em fa afrontar-la més ben preparat”.

Avui també arrenca el Mundial de MotoGP amb els primers entrenaments lliures i amb Marc Márquez com a clar favorit per revalidar el títol de campió del món que va aconseguir la temporada passada.