Escacs

Andorra es proclama campiona a San Marino

El combinat nacional va vèncer contra Malta i va sentenciar el títol

Andorra es proclama campiona a San MarinoFEVA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’equip nacional d’escacs es va proclamar ahir campió dels Jocs dels Petits Estats Europeus de San Marino. Andorra necessitava confirmar-ho contra Malta, per deixar sense opcions Mònaco, l’única selecció que li podia pendre el campionat a l’última jornada de competició.

El primer pas cap a la medalla d’or el va fer Jordi Fluvià, que va donar el punt inicial als tricolors en guanyar el seu rival, Robert Zerafa.

Amb el vent ja a favor i a tocar del títol, a Robert Alomà tampoc no li va tremolar el pols i va sentenciar-lo, gràcies al seu triomf davant de Jake Darmanin. Dani Gómez, per la seva banda, també volia la seva dosi de protagonisme i, tot i que el campionat ja estava tancat, no ho estava el duel amb Malta. Va ser ell qui es va encarregar de fer-ho, en doblegar Duncan Vella.

La nota negativa del dia, si és que n’hi podia haver alguna, la va posar Raul Garcia, que va cedir en el seu cara a cara amb Oliver Said.

Andorra va completar ahir uns Jocs dels Petits Estats Europeus gairebé immaculats. Els tricolors van aconseguir el títol per la porta gran, guanyant tots els enfrontaments globals amb els seus rivals. No van cedir ni un sol empat en nou jornades de competició.

Els tricolors van pujar al podi juntament amb Mònaco, que va acabar segona i les illes Fèroe, que van enfilar-se al tercer calaix.

Malta, el rival d’ahir, va acabar en sisena posició, mentre que la classificació la van tancar Jersey, Guernsey i els amfitrions, San Marino.

tracking