Reportage

La cirereta més dolça

Roger Puig ha tancat la temporada amb el premi gros. Després d’exhibir una regularitat excel·lent durant la temporada ha aconseguit el títol de campió de Copa d’Europa general. El seu exemple esdevé un mirall de superació, esforç i motivació.

La cirereta més dolçaIGNASI PUIG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La història de Roger Puig mereix ser escrita envoltada de confeti i amb totes les flors i violes. Lluny del focus mediàtic però fidel a l’esforç, al treball i a l’ambició, l’andorrà va aconseguir la setmana passada coronar-se, a la ciutat sueca de Klösvjö, campió de la Copa d’Europa de la temporada d’esquí paralpí. Seriós, sense moure’s ni un mil·límetre del seu full de ruta, un exercici regular li ha permès cloure la temporada de la millor manera i col·locar la cirereta més dolça al seu pastís. “Sona molt bé això de campió d’Europa, la veritat, i quan he vist tot el suport de la gent per les xarxes socials m’he emocionat molt”, afirma Puig encara amb cert rubor.

Una victòria que ha significat la culminació perfecta a una temporada molt regular –ha fet quadre podis i diversos Top-5– i que el Roger ha començat a pair ara. “Al principi no acabava de ser conscient del que havia aconseguit”, explica. “Em sentia com si hagués guanyat una cursa i no el títol. Ara que van passant els dies començo a adonar-me del que he fet”, reconeix divertit. “Clar, en el moment que acabo de fer la cursa em donen la copa i semblava no ser conscient del treball, l’esforç i la dedicació que ha suposat fer això”, reflexiona Puig. El títol el va validar l’endemà d’aconseguir-lo de manera matemàtica. Era la darrera Copa d’Europa de la temporada i la va lligar amb una cinquena plaça a la prova d’eslàlom. Abans, havia sumat amb escreix els 17 punts que necessitava per imposar-se a la general sense necessitat de fer càlculs. Va ser setè i va acumular 36 punts més que deixaven sense cap opció el seu perseguidor, el suec Aaron Lindstrom. “L’últim dia, amb el títol a la butxaca, em vaig proposar, senzillament, gaudir de la baixada, passar-ho bé i fer un esquí fluid amb el mínim número d’errades”, comenta l’andorrà. Aconseguir ser campió de la Copa d’Europa general no entrava a priori en l’ideari de l’esquiador. Puig havia subratllat el fet de fer bones marques, millorar la tècnica i fer punts com a reptes principals, però “a mesura que anàvem fent les proves, els podis a Landgraaf i altres bones actuacions vaig parlar amb els pares i vam decidir fer el circuit de Copa d’Europa”.

Amb aquest resultat és evident que Roger Puig acaba la temporada “molt content, amb molt bon gust de boca i molt motivat per afrontar la propera temporada”. Tot i experimentar, potser, les millors sensacions de la seva vida, l’andorrà destaca que “veure els meus pares i la gent que m’envolta tan contents amb aquest triomf em fa encara més feliç”. I és que ha estat una victòria especial, patida, treballada i un exemple de superació. A aquestes alçades de la pel·lícula, la història de Roger Puig és coneguda per tothom. Accidentat als 15 anys esquiant als Alps suïssos va haver de començar de zero. “Que aquesta fita pugui servir per inspirar i motivar altra gent a superar-se em fa molta il·lusió.” Ho és. Ja ho crec.

EL GOVERN EL REBRÀ AVUI A L'EDIFICI ADMINISTRATIU

La ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert, rebrà aquest migdia Roger Puig a l’edifici administratiu de Govern. La fita assolida per l’esquiador andorrà serà reconeguda per l’executiu, un fet que el jove andorrà incideix que “és un orgull per a mi”. A Puig, que exhibirà el trofeu, li suposa “molta satisfacció que el Govern reconegui l’esforç que hem fet aquesta temporada i mostri el seu suport i reconeixement a aquesta gesta aconseguida”.

tracking