Reportatge

El CV Encamp té a tocar l'ascens a la Superlliga 2

El CV Encamp disputa les fases d’ascens a la Superlliga 2 per segon curs consecutiu. Després de caure en semifinals l’any passat l’equip ha estat capaç de tornar-hi i buscarà una de les dues places que donen accés a la categoria de plata del voleibol espanyol.

Segon 'match ball'

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El del Club Voleibol Encamp és un d’aquells trens que han de passar dues vegades perquè tots els que el tenen a prop s’adonin de la magnitud que té. Circula per les vies d’un esport minoritari, allunyat dels focus del futbol i el bàsquet, i l’entitat ha de fer mans i mànigues per seguir competint, formant esportistes i assolint bons resultats cada temporada. L’exigència la posa el mateix club i és màxima, les expectatives, també. El primer equip tricolor disputa enguany les fases d’ascens a la Superlliga 2 i ho fa per segon any consecutiu. Els andorrans són davant del segon match ball. És l’únic equip dels sis que es jugarà ser a la categoria de plata del vòlei espanyol que repeteix presència i aquest cop vol endur-se un dels dos bitllets que hi donen accés. “L’objectiu era tornar a estar dins els play-off i ara volem tornar a lluitar per l’ascens. Això és el que transmet el grup”, diu Javi Borrego. Ell és qui més coneix l’entitat, ja que n’és el president i un dels líders del primer equip a la pista, per això és plenament conscient del que significa per al club tornar a trucar a la porta de la Superlliga 2.

Des de tercera catalana

El projecte encampadà va arrencar a tercera catalana i per arribar a primera nacional calia guanyar de manera ininterrompuda i amb solvència. Dels inicis ja fa quatre anys i Borrego no té pèls a la llengua. Mantenir-se a dalt de tot no és gens fàcil i és l’hora de la recompensa: “Tenir aquesta responsabilitat com a club està molt bé perquè és molt agraïda, però també és cert que és molt sacrificada. No és fàcil gestionar un equip que jornada rere jornada guanya i torna a guanyar.” El del Principat recorda que l’equip ha de posar diners de la seva butxaca per poder fer front al dia a dia de la competició i per això pensa que mereixen el premi de l’ascens. “És egoista dir-ho, però sento que ens el mereixem. Fa quatre anys que piquem pedra. Si s’arribés a l’ascens, parlaríem de moltes temporades seguides portant el nom d’Andorra lligat a la victòria.” En qualsevol cas, té clar que no es podria parlar de fracàs si no s’hi arriba. “El club ha crescut pel que fa a pressupost i estructura i ho segueix fent. Sí que és cert que ens donaria una viabilitat esportiva i econòmica molt gran, però si no pugem no seria un fracàs, seguiríem treballant.”

Les claus esportives del somni

Els play-off comencen dijous 26 d’abril i l’Encamp s’enfrontarà al Benidorm, equip amfitrió, i el Grup Laura Otero. A l’altra banda del quadre hi haurà l’Alcorcón, el Sant Martí, segon classificat a la lliga regular per darrere dels tricolors, i el Pizarra. Si queden entre els dos primers del seu grup, disputaran les semifinals de forma creuada, és a dir: si són segons, contra el millor del grup contrari, i si són primers, contra el segon classificat. El tercer no tindria opcions de pujar. Per fer-ho, encara els quedaria un pas més, el que l’any passat no van poder fer: passar de semifinals i jugar la final. Si hi arriben, ja seran a la Superlliga 2. Javi Borrego subratlla que “l’any passat em sentia més favorit” i és que a les files del Benidorm, per exemple, hi milita el campió olímpic de vòlei platja Raúl Mesa. A favor del CV Encamp juga el fet que ja compta amb l’experiència del curs anterior i que fa un any i mig que treballa sota les ordres d’un tècnic expert com José Garcia.

Tot i rebutjar aquesta etiqueta, l’equip tricolor sap que és un dels favorits. Javi Borrego és conscient que aquest és un rol amb el qual han de conviure per mèrits propis. “Érem el rival a batre i s’ha demostrat. La gent sortia a jugar contra l’Encamp sabent que volien guanyar sí o sí.” A l’equip li queden tres partits, tres finals que sap que ha de guanyar, i si ho fa l’esport i la història li hauran fet justícia amb un ascens merescut en tots els àmbits.

tracking