Triomf per la mínima de l'FC Andorra, que l'apropa a l'ascens

Un gol del davanter al minut 45 permet a l’equip tricolor sumar el novè triomf de la nova etapa

Triomf per la mínima de l'FC Andorra, que l'apropa a l'ascensXavier Pujol

La visita de Gerard Piqué al país va significar la declaració de l’estat d’optimisme en un FC Andorra que agafa, definitivament, alçada. L’equip tricolor, a banda de la seva gran qualitat, té una virtut innegociable i és que sap dominar els registres necessaris per competir a Primera Catalana. Davant l’EFAC Almacelles, en un partit aspre i sense brillantor, els andorrans van tenir la paciència necessària i l’ofici adient per no veure perillar una victòria minsa (1-0) signada per Ernest Forgas (44’) i que va significar l’únic brindis de la tarda a Prada de Moles.

Es va saber ben d’hora que seria un dia complicat pels tricolors. A Fede Bessone li va acabar de fer la guitza l’abductor i va haver de marxar lesionat al cap de pocs minuts de joc. El dibuix es va sacsejar i els tècnics van donar entrada a Jantus per jugar amb tres centrals. L’equip estava espès, no es va acabar de trobar còmode i va notar certa falta de profunditat. L’Almacelles va intentar complicar l’existència amb alguna acció aïllada i, malgrat ser un enfrontament desordenat i gris, no va donar la sensació en cap moment que els tricolors corrien veritable perill. Les visites a l’àrea rival no van ser nombroses, però l’encert de Forgas -10 gols en 12 partits- permet l’FC Andorra dormir en segona posició a l’espera de la jornada d’aquesta tarda.

El tècnic, Gabri García, va reconèixer que “ens ha costat molt” davant un rival que tenia molt clar el seu guió per puntuar. “No hem portat bé el control del joc i ha estat un partit molt desordenat i, malgrat la victòria, amb moltes coses a corregir”, va explicar. L’entrenador va cloure assegurant que “a mesura que s’apropa el tram final de la temporada, l’equip acusa una mica la pressió i la tensió que suposa haver de guanyar cada setmana”.