Fase de classificació Eurocopa 2020

Canvi de papers

Didier Deschamps i Koldo Álvarez es veuran les cares aquesta nit a les banquetes, però tots dos ja s’havien enfrontat com a jugadors a la fase de classificació per l’Eurocopa del 2000.

Canvi de papersARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El 14 d’octubre del 1998 França i Andorra s’enfrontaven per primera vegada a en partit oficial. Va ser a l’Stade de France de Saint Denis en el duel corresponent a la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2000, i era la primera vegada que la selecció gal·la jugava a casa després d’haver conquerit el Mundial del 1998 a casa amb l’espectacular final en què van superar el Brasil per un contundent 3-0 amb dues dianes de Zinedine Zidane i una d’Emmanuel Petit.

El capità d’aquell equip de França al duel contra Andorra era Didier Deschamps, mentre que el porter titular del combinat tricolor era Koldo Álvarez de Eulate. Gairebé 21 anys després, tots dos es retrobaran sobre la gespa, però en aquest cas ho faran més enllà de la línia de banda asseguts a les banquetes. Aquell matx de Saint Denis va acabar amb victòria francesa per 2-0 amb gols de Candela i Djorkaeff, i la crònica del Diari d’aquell dia destacava precisament el bon paper que va tenir Koldo sota pals, i la seva ambició tot i el bon partit que va fer la selecció, ja que al sortir del vestidor va destacar que “sí, el resultat és digne, però no oblidem que hem perdut”.

Uns mesos després, el juny del 1999, es va disputar el partit de tornada a l’Estadi Olímpic de Montjuïc a Barcelona. De nou, hi havia Koldo sobre la gespa, però en aquest cas, Deschamps era la banqueta. I la selecció va estar ben a prop de fer-la ben grossa aquell dia, ja que França va necessitar un penal al minut 86 per derrotar Andorra.

L’altre precedent contra França va ser al 2004 en un matx amistós en què Koldo també defensava la porteria tricolor, i en què també van ser titulars Ilde Lima i Juli Sànchez. Lima també va jugar els duels del 1998 i 1999, mentre que Juli, que precisament avui dirà adeu a la selecció, també va ser a Saint Denis.

tracking