Cursa d'obstacles
5.000 espartans
La quarta edició de l’Spartan Race del cap de setmana superarà les xifres de participació d’anys anteriors
L’Spartan Race aterra el cap de setmana al país per quart any consecutiu i ho farà amb un rècord de participació, ja que enguany hi haurà 5.000 inscrits que posaran a prova el seu físic en alguna de les cinc modalitats de cursa d’obstacles que es faran al llarg del cap de setmana a Grau Roig. La prova va arribar el 2016 al país amb poc més de 2.000 participants i any rere any ha anat creixent.
Durant l’acte de presentació de l’edició d’enguany, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va manifestar que “ja són quatre anys apostant per aquesta prova que ha tingut un creixement exponencial”, i va afegir que “estem satisfets perquè la cursa s’ha convertit en tot un referent”. També va mostrar-se en la mateixa línia la directora de màrqueting d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, que va declarar que “és un esdeveniment que va en la nostra línia estratègica perquè en el moment que es fa hi ha pics de baixa assistència turística”. A més, va explicar que “un 88% dels inscrits són turistes i que pernocten una mitjana d’1,8 nits al país”.
Pel que fa a les curses, el director d’Spartan Race, Ángel Gómez, va explicar que hi haurà algun obstacle nou, però se seguirà en una línia similar a la de l’any passat. A més, va assegurar que “hem treballat conjuntament amb Medi Ambient per respectar les rutes protegides”. Els espartans podran triar entre quatre proves que van des de l’esprint, amb cinc quilòmetres i 20 obstacles, fins a la cursa més dura, l’ultra, amb 50 quilòmetres i una seixantena d’obstacles. A més, va manifestar que “la cursa millor valorada pels participants de totes les que fem és la d’Andorra”.
Com a novetat, aquest any els comerços d’Encamp també tindran el seu protagonisme a la cursa, ja que Sanz va explicar que volen ajudar els comerciants locals perquè promocionin els seus productes, i per això aquells que acostumin a tenir una parada al mercat dels dissabtes podran tenir un espai reservat a Grau Roig per donar-se a conèixer entre la família dels espartans, i de la mateixa manera puguin estar també presents al complex esportiu durant la jornada de divendres quan es faci l’entrega de dorsals. Sobre aquest aspecte, Jordi Torres va destacar que “ja hi ha dos o tres comerços interessats”.
PROJECTES DE FUTUR A L’HIVERN
El projecte de l’Spartan Race està assegurat per aquest any i pel proper a causa de les eleccions comunals d’aquest desembre, però les dues parts van explicar la voluntat de seguir sempre i quan se segueixin complint els objectius. Però la novetat de cara al futur passa per realitzar també algunes activitats durant la temporada d’hivern. De fet, el director de l’Spartan Race, Ángel Gómez, va confessar que “és una possibilitat real fer alguna cosa durant l’hivern, per intentar que hi hagi algun esdeveniment relacionat amb l’Spartan Race cada tres o quatre mesos, però ho hem de definir amb Grandvalira”. Entre les activitats d’hivern que realitza l’Spartan hi ha la Winter Race, una cursa de cinc quilòmetres que actualment només es fa a França o a Àustria, o tampoc es descarta fer activitats amb nens, o entrenaments a la neu.
A més, pensant de cara a llarg termini, Sanz va exposar que “el sostre operatiu que tenim seria de 7.000 persones al dia, amb un total de 14.000”, però va mostrar-se prudent i després va admetre que “això només ho hem fet un cop a Madrid, i arribar-hi una vegada ja seria molt, però encara estem lluny”.
TRET DE SORTIDA AMB ELS INFANTS DE PROTAGONISTES
Divendres al matí la zona de Prada de Moles acollirà una competició per equips amb una gimcana i un circuit per als joves de 12 a 16 anys de l’educació secundària, en què els vencedors guanyaran invitacions per a les curses kids de dissabte i diumenge. Jordi Torres va explicar que “l’Spartan té valors com la cooperació i el treball en equip i ho volem inculcar als infants”.