Perilla la supervivència de la Gran Fondo

La Gran Fondo Andorra MTB va fer ahir la segona edició amb 1.400 participants i Naturlandia com a epicentre

Perilla la supervivència de la Gran FondoGRAN FONDO

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La cota 2.000 de Naturlandia va acollir ahir la segona edició de la Gran Fondo Andorra MTB que va comptar amb gairebé 1.400 participants, més que l’any passat, i que va posar al límit tots els corredors amb els tres circuits que l’organització va dissenyar amb 93, 45 i 24 quilòmetres respectivament.

Etiquetes:

La d’ahir va ser la segona edició d’aquesta prova, i qui sap si serà l’última. El responsable de l’empresa Win Sports, que organitza la prova, Mauro Llorenç, va assegurar en declaracions al Diari a la cota 2.000 de Naturlandia que “el futur està en l’aire i és tot en mans de Govern i Andorra Turisme”, i va afegir que “nosaltres creiem que és una prova consolidada, arrelada al país i amb molta acceptació, però està subvencionada per ells, i ells decidiran si és una prova bona per a Andorra o no”. De la seva banda, el responsable de patrocinis de la societat pública, Roger Pie, va manifestar sobre el futur que “s’ha d’estudiar, el contracte que teníem acabava amb aquesta edició, i a partir de la setmana que ve i en funció del pressupost que Andorra Turisme tingui en global, veurem la continuïtat o no de l’esdeveniment”.

Satisfets per l'edició d'enguany

Més enllà del que pugui passar en el futur, tant des de l’organització com des d’Andorra Turisme es va fer una valoració positiva de la segona Gran Fondo Andorra MTB. Ahir van participar a la prova 1.350 participants (s’hi havien inscrit gairebé 1.400 persones), amb corredors vinguts des de diversos països. La gran majoria eren espanyols, i concretament gent vinguda des de Catalunya, però també va haver-hi corredors del País Valencià, Madrid, el País Basc o Aragó, i també va haver-hi força inscrits de l’altre país veí, França, així com d’estats més llunyans com Bèlgica, Alemanya o Suïssa.

Des d’Andorra Turisme, Roger Pie va declarar que “estem molt satisfets per la participació, que ha estat molt bona”, i també va destacar que “nosaltres en les proves en què col·laborem intentem que hi hagi afinitat amb l’oferta turística del país, i que tingui o un gran retorn mediàtic considerable, o en l’oferta turística en quant a allotjament, pernoctacions, oci o restauració”. La Gran Fondo va substituir els Andorra Outdoor Games, una prova multiesportiva que va acabar centrant-se només en la BTT, una decisió que es reafirma a cada edició que passa segons Pie: “El ciclisme creix en totes les modalitats, i l’aposta per la BTT en aquest entorn privilegiat de Naturlandia és un encaix que per al nostre objectiu funciona molt bé.”

Mauro Llorenç va assegurar que “des de l’organització fem una molt bona valoració, hem tingut un dia espectacular, 1.400 bikers, és una prova consolidadíssima i tenim més participants que en proves catalanes que tenen moltes més edicions”, a més va afegir que “hi ha una oferta turística impressionant amb Naturlandia o el Cirque du Soleil, veiem molts acompanyants amb els corredors, hi ha un gran ambient festiu i això ens fa estar molt contents”. La principal novetat d’enguany era el recorregut curt de 24 km, i Llorens va explicar que els motius per fer-lo eren “agafar gent amb nivell més baix o que comença, i ampliar oferta per intentar tenir més inscrits”.

Roger Argelaguer, el més ràpid

Tot i que la Gran Fondo no és una prova competitiva, el més ràpid al recorregut llarg va ser el català Roger Argelaguer, que va explicar que “ha estat dur perquè estem a 2.000 metres i ha fet molta calor, i entre una cosa i l’altra s’ha acabat fent molt dura”.

Perilla la supervivència de la Gran Fondo

tracking