Any per consolidar-se

El tècnic de la FAE, Joan Erola, reconeix que es donaria per satisfet si Irineu Esteve manté els resultats del curs passat

Any per consolidar-seFAE

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Irineu Esteve ha fet una aturada en el camí en la seva posada en marxa per al curs que ve. Una temporada que ja no serà sub-23 i el gran repte de la qual és consolidar els magnífics resultats de l’any passat. El fondista andorrà va assolir sis top-30 i, fins i tot dos top-10 a la Copa del Món. Partint de la idea de mantenir la regularitat, la intenció d’Esteve i del seu tècnic, Joan Erola, és “consolidar aquests resultats. Sempre es vol créixer però si ens consolidem em dono per satisfet, aquest any” subratlla el director esportiu de fons de la FAE i entrenador d’Irineu, Joan Erola. “L’any passat [Irineu] ja va fer un salt molt important. Ell sempre en vol més i ja m’agrada que sigui així, tot i que és conscient de la millora que ha fet”. En aquest sentit, el director tècnic de la FAE indica que Esteve “sempre acostuma a superar les previons i sempre que hem marcat uns objectius els ha superat. Esperem que ho torni a fer. A més, aquest any no hi ha Mundial ni Olimpíada i té el circuit de Copa del Món, Tour d’Ski i el Tour d’Escandinàvia”.

Etiquetes:

A l’hora de definir els objectius per a la propera temporada, Erola té clar que aquests han de ser “sempre assumibles d’un any a un altre i , si es superen, millor”. En aquest sentit, el tècnic creu que si Irineu “es consolida en el top-30 i podem fer moltes curses i sumar punts farà que, com ha passat l’any passat, en algunes proves pugui fer top-10 o top-20” afirma.

Irineu Esteve ha realitzat dues estades de preparació. La primera, a la localitat catalana de Castellar de n’Hug, on hi ha moltes carreteres per fer roller-ski i poc trànsit. “Hem estat 20 dies allà treballant i amb resultats prou satisfactoris”, comenta Erola. A més, l’equip de treball va tornar la setmana passada de Sandnes (Noruega) on van romandre 9 dies per entrenar-se en sec i treballar el físic. “Allà hi ha una de les millors pistes per entrenar-se en sec”, assegura Erola. “Vam fer dues curses i, a l’alçada que estàvem, ens ha servit una mica per comprovar el nivell que tenim i si s’està evolucionant bé en la pretemporada”. Aquesta és una de les concentracions més profitoses que fem a l’estiu”, afegeix el tècnic. Després de descansar aquesta setmana, Irineu centrarà la seva preparació al país amb treballs específics d’intensitat, de força i gimnàs. A partir del mes de setembre, Esteve ja començarà a tocar neu i els glaciars prendran protagonisme en els entrenaments del fondista. El 12 marxen a Passo Stelvio (Itàlia) on tindran la base per combinar el treball a Andorra i en aquest pas de muntanya dels Alps orientals.

Carola Vila, Copa d’Europa

D’altra banda, el plantejament per a Carola Vila no ha variat de cara a l’exercici vinent. Serà el seu primer any com a sènior i se centrarà en Copa d’Europa. Tot i això, apunta Joan Erola, “si veiem que el nivell que mostra és molt bo, a un rendiment òptim, tal i com vam fer amb Irineu en el seu dia segurament la portarem a fer alguna Copa del Món perquè vagi agafant experiència”.

tracking