vòlei platja

Gerard Verdú i Guillem Aymà guanyen l'Europeu júnior

La parella masculina guanya el torneig en una final d’alt voltatge contra Escòcia (14-21/21-16/10-15)

Gerard Verdú i Guillem Aymà guanyen l'Europeu júniorIvan Álvarez

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Gerard Verdú i Guillem Aymà van incloure el seu nom i el d’Andorra al palmarès del Campionat d’Europa júnior de petits països. En una final apassionant i d’alt voltatge, la parella andorrana va superar Fraser i Mexson, l’incansable parella d’Escòcia, per 2 sets a 1 i es van proclamar guanyadors del torneig. Després de patir més del compte a les semifinals davant de Liechtenstein, remuntant un 11-21 en contra al primer parcial, anotant-se el segon per 21-19 i el tie-break per 16-14, Verdú i Aymà van ser més sòlids a la final. Victòria al primer set (14-21) amb un joc molt solvent, segona mànega amb dubtes i derrota (21-16) i tie-break contundent (10-15) per ser campions.

“A les semifinals havíem patit una mica i estàvem adormits però a la final, a casa i amb el suport de la gent, hem jugat molt motivats”. Gerard Verdú ho va definir amb tota la sinceritat. “Al segon set, potser, ens hem relaxat una mica però al tie-break ho hem donat tot i hem pogut aconseguir la victòria” va afegir. La pista del Parc Central va fer goig durant tota la jornada i el públic va poder gaudir d’un bon ambient i de bon vòlei. “Amb la família, els amics i el suport de tota la gent que ha vingut al torneig fa que guanyar hagi estat molt especial”, va indicar Guillem Aymà. Molt feliç, l’andorrà va indicar que “la final sembla que ha costat menys que la semifinal, tot i que al segon set ens hem relaxat”. Aymà tenia clar que, per guanyar Escòcia al tie-break “havíem d’anar a fer punts com fos i mostrar-nos molt segurs”. El binomi andorrà va coincidir que “volem que el vòlei platja segueixi engrescant la gent. És un esport en què estem aconseguint bons resultats i esperem que els Jocs dels Petits Estats siguin profitosos”.

La creu va ser per a la parella femenina. Creu fins a cert punt, perquè Andrea da Silva i Patrícia Mas van competir fins al final i van fregar la victòria. Catalunya va guanyar 18-21, 22-20 i 9-15, en un partit en què les errades van penalitzar massa les andorranes. Patrícia Mas, malgrat la derrota, dibuixava un somriure perquè “ens ho hem passat molt bé i Catalunya era el millor equip i no ha perdut cap partit”. “Esperàvem jugar la final contra Luxemburg” es va sincerar l’andorrana. “Ens entrenem molt, dues hores matí i tarda, i esperem arribar preparades als Jocs dels Petits Estats i al Mundial”. Per part seva, Andrea da Silva va comentar que la final “ha estat molt disputada però, tot i la derrota, estem molt contentes d’arribar a la final”. La satisfacció augmenta quan “cap femení havia arribat fins aquí” va sostenir.

El do de la ubiqüitat durant el torneig el va mantenir Miquel Ripoll, el director tècnic de la Federació Andorrana de Voleibol, obligat a multiplicar-se perquè tot el sistema organitzatiu sortís a la perfecció. “El més important ha estat arribar a les dues finals, tot i que una ha caigut i l’altra, no”. Ripoll va explicar que “ha estat una fita important per a nosaltres i considero que, tal i com ha anat el torneig, ha estat molt merescuda”. Encara queden dos anys per endavant pels Jocs dels Petits Estats del 2021 i per seguir treballant però els joves ja comencen a picar a la porta amb decisió.

tracking