Futbol

Eliminats amb Piqué

L’FC Andorra queda fora de la Copa Catalunya amb la presència de Gerard Piqué a la grada de Prada de Moles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si fos pels jugadors, la lliga ja hauria començat. L’AE Prat, en una acció aïllada, va barrar el pas de l’equip a les semifinals de la Copa Catalunya, però l’FC Andorra no va renunciar a l’estil i va opositar fins al final per trobar, almenys, l’empat. L’equip sembla estar en aquell punt perfecte de cocció, tot i que fan falta ingredients importants i espècies que puntualitzin la proposta. La presència de Gerard Piqué a Prada de Moles no va acabar d’alinear-se amb la deessa fortuna i el central del Barça i president de Kosmos no va poder presenciar una victòria. No va escollir el Prat fer la pressió gaire llarga i esperava amb paciència la sortida de pilota de l’Andorra. El pratenc, equip paparra, enganxós, incòmode, ben ordenat i molt treballat actua a semblança del seu entrenador. Malgrat la seva joventut, Pedro Dólera és gat vell i un tècnic molt intel·ligent. Va buscar les pessigolles a l’Andorra amb el laterals llargs i amb una defensa numantina. L’Andorra monopolitzava la pilota però les accions s’ofegaven a la zona de tres quarts amb Keita intentant quelcom diferent i Forgas constantment vigilat. El d’ahir serà un partit que es veurà sovint aquesta temporada a Prada de Moles, amb els rivals cosits i l’Andorra trencant-se les banyes per troba alguna fuita.

A la represa, el Prat va trobar més premi del que semblava buscar. Raíllo embocava amb el peu una centrada de Pedro Bravo que Ratti no podia refredar i que Pla, ja amb la pilota a dins, va matar. Un gol que l’acta va atribuir a Martos en pròpia porta, que va ser suficient per als potablava. L’FC Andorra va colonitzar terreny contrari però la inspiració no va agafar treballant l’equip de Gabri i Jorquera. Moha Keita demanava la pilota, i en una acció personal, treia fum del pal i Rubén Bover també va tenir als seus peus l’opció de corregir el gol visitant. En el moment en què l’AE Prat va començar a injectar cloroform a l’eliminatòria, Pachón ingressava al camp en substitució de Martos i l’Andorra passava a defensa de tres i a jugar amb dos puntes. El partit demanava un punt d’enginy, un cop de volant que va arribar quan Iker Goujón va rebre un clar penal a falta de tres minuts. Alleugerit Prada de Moles, Forgas va agafar la responsabilitat. Esbufegada profunda i la pilota no dibuixa la traçada esperada. Fora. El partit tornava a estar en el millor dels escenaris per al Prat i la Copa Catalunya es va fondre per a l’Andorra. Les mans al cap de Forgas lamentant l’errada escenificaven una derrota inesperada, però que suposa una lliçó de cara al futur. La manca d’encert i fluïdesa no evita poder omplir-se de confiança a una setmana del començament de les hostilitats.

"TOT I LA DERROTA HEM FET UN PARTIT MOLT COMPLET"

Gabri García de la Torre. El primer entrenador de l'FC Andorra es va mostrar satisfet tot i la derrota. “Crec que hem fet un partit molt complet, amb una segona part molt bona davant d’un equip molt treballat i ordenat”. El tècnic tricolor va afegir que “en cap cas estic disgustat, estic content per l’esforç que han fet els jugadors, satisfet pel partit i per mantenir les opcions fins al final. L’equip va tenir moltes arribades però “ens ha faltat estar millor als darrers metres”. “La categoria és això i jugarem molts partits semblants a aquest que, jugant així i amb aquesta actitud i domini del joc, en guanyarem la majoria”. Gabri va explicar que “els equips veuen el nostre estil, els jugadors que tenim per dintre, la velocitat per banda i els rivals vindran a jugar-nos així. Insisteixo que molts partits els guanyarem. Hem de seguir defensant el que creiem”. Pel que fa a l’inici de la lliga, el tècnic creu que l’equip “arriba bé” i que cal tenir en compte que “vam començar tard”. El tècnic també es va referir al capítol de reforços i va exposar que “som aquests jugadors i estem esperant uns dies per tancar el termini. Treballo amb aquest grup que és competitiu i el que arribi, benvingut serà, però estic molt tranquil amb el que tinc”. Oriol Dot també es va referir a la dificultat del partit i va indicar que “ha estat el típic partit de segona B”. El lateral, però, va subratllar que “ha faltat només el gol i millor que ens passi ara que no durant la lliga”.

tracking