ACB LLIGA ENDESA

Amb el peu esquerre

El MoraBanc Andorra arrenca la temporada amb un partit dolent a València que té perdut des del segon quart

Amb el peu esquerreACB PHOTO / M. Á. POLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va tornar a l’escola fa un mes i mig amb moltes cares noves a la classe. Fins a vuit jugadors nous han portat renovar la idea del que pot i ha de ser aquest equip en aquesta segona temporada d’Ibon Navarro a la banqueta i el seu esquema. I com és habitual a l’època del retorn escolar, cal adaptar-se i agafar el ritme, especialment amb tants canvis. És cert que el temps de preparació de cara al primer examen ha estat considerable, ja que una de les coses de les quals es presumia abans d’encetar el curs ahir és que la plantilla està a disposició des del minut 1. Però quan el primer test és a fora de casa, contra el València, un equip d’Eurolliga, tenir un mes i mig potser no és suficient, i així es va comprovar, clarament, ahir.

I és que ben pocs aspectes positius es poden extreure del duel a la Fonteta. Gairebé res. Com a molt els vuit primers minuts, i únics, en què es va competir. Amb un 14 a 16 al marcador a falta de dos minuts i escaig per acabar el primer període, les perspectives i sensacions eren bones. També veure com el rol de Moussa Diagne, el menys dolent d’ahir (10 punts, 4 rebots i 15 de valoració), segueix creixent en importància. És una de les raons per les quals va decidir renovar i per les primeres sensacions de la pretemporada i el duel inicial, sembla que durant aquest curs es podrà veure un Moussa que segueix creixent a les dues bandes de la pista. També el talent i físic de Bandja Sy, un altre jugador que va destacar una mica (10 punts), deixa una mica d’esperança, tot i que cal remarcar que bona part dels seus millors minuts van ser quan ja estava tot decidit.

La resta de conclusions del matx a València són preocupacions que cal solucionar urgentment per respondre a les expectatives generades per aquesta plantilla renovada, i a l’ambició mostrada per jugadors i cos tècnic en les declaracions fetes durant la pretemporada. Per molt que al davant tinguis el València, res pot justificar que et superin d’aquesta manera en tres dels quatre períodes, o que al descans el partit ja estigui totalment perdut després que et clavin un parcial rematador de 16 a 0 (47 a 27). O que arribis a perdre al tercer període pel doble de punts que has anotat (62 a 31). O que no lluitis el partit una vegada ja està fora de l’abast regalant cistelles a plaer com les que va fer el València en el tram inicial del darrer quart, entre altres moments.

El resultat final (89 a 68) va fer justícia al que es va veure damunt la pista. Malgrat tot plegat, cal dir en favor dels del Principat que els taronja van mostrar una solidesa i un encert gairebé perfecte des del minut 8, contrastant amb el del MoraBanc. A més, s’ha de tenir molt clar que això només acaba de començar i no cal fer saltar cap tipus d’alarma per un partit dolent a aquestes alçades de la temporada.

Però sí que cal plantejar-se moltes coses després d’un toc d’atenció com aquest. Per sort, l’equip té l’oportunitat de deixar enrere aviat la mala sensació del partit d’ahir, ja que demà mateix (18 hores) afronta l’estrena de la nova temporada al Poliesportiu d’Andorra contra un equip que també ha començat el curs d’una manera similar, el Montakit Fuenlabrada. Serà un enfrontament en el qual caldrà millorar molt per evitar com sigui repetir errades com les moltes que es van fer ahir.

EL VESTIDOR

“NO VOLÍEM SER UN EQUIP NORMAL”

Per a Ibon Navarro, la dura derrota a la pista del València entra en el que es pot considerar fins a cert punt la normalitat en ple inici de temporada d’un equip que és gairebé tot nou. Tot i això, no va amagar que “estem decebuts per la posada en escena de l’equip. Ja al primer quart hem vist dos equips que anaven a una velocitat diferent”. Després d’aquesta primera valoració, però, Navar­ro va remarcar en múltiples ocasions el fet que l’escenari viscut ahir es podia donar. “Fins a cert punt és comprensible el que ha passat. És normal que a un equip amb tants jugadors nous li passi això però nosaltres no volíem ser un equip normal i avui ho hem sigut”, va assenyalar el tècnic del MoraBanc. Posteriorment, va aprofundir dient que “un equip normal, quan no fica al davant, al darrere perd l’energia, la concentració i la intensitat. Em preocupa ser-ho, perquè si ho som farem una temporada normal i nosaltres no ho volem ser. És lògic però no ho acceptarem nosaltres mateixos”. El basc va assegurar també que “el nivell que hem ofert per jugar contra el València ha estat molt inferior al que podem donar i al que pensàvem que podíem donar”, i va puntualitzar que “segur que podíem haver fet les coses millor, no sé si per gua­-nyar, però sí per competir”.

Navarro va mostrar esperances d’una bona reacció demà, malgrat el poc temps de descans que contrasta amb el que té el Fuenlabrada. “És un problema. El que ha passat avui ha de ser una cosa que ens motivi”, va concloure.

JUGADORS

Moussa Diagne, Pivot del MoraBanc

“ÉS UN PAS ENRERE”

“Hem començat la lliga amb una derrota molt dura i això ens fa fer un pas enrere després d’una bona pretemporada”, va començar dient Moussa Diagne respecte a la desfeta. Amb tot, no tot eren lamentacions i va indicar que “hem d’aprendre d’aquest error i treballar. És el primer partit”. A més, va afegir que “hem de reaccionar ràpid, és el nostre treball i per això ens paguen”.

EL RIVAL

“EL MORABANC FARÀ COSES IMPORTANTS”

Jaume Ponsarnau. L'entrenador del València Basket va destacar el mèrit de guanyar un equip com el MoraBanc Andorra, que malgrat la derrota clara d’ahir, veu que “és un equip que segur que farà coses importants durant la temporada, amb els jugadors i l’entrenador que té. Segur que farà parlar”. El català també va assenyalar sobre el MoraBanc Andorra que “ha pogut preparar-se tota la pretemporada, tot i que és cert que amb molts jugadors nous”.

tracking