Canoa i caiac

Gran vuitena plaça de Mònica Doria a la final de canoa

La palista del Principat brilla a la darrera prova del Mundial de la Seu d’Urgell i referma la seva plaça olímpica

Gran vuitena plaça de Mònica Doria a la final de canoa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Mònica Doria va tancar la participació al Campionat del Món que es va disputar la setmana passada a la Seu d’Urgell de manera esplèndida. La palista del Principat va assolir una gran vuitena posició a la final de la prova de canoa, la darrera d’una setmana de treball intens al Parc del Segre. L’andorrana es va quedar a només 12’’68 de la medalla d’or, assolida per l’alemanya Andrea Herzog, i a 7’’ del bronze. “Quan baixava he sentit coses que no havia sentit mai, tothom animava, molt soroll, ha estat una de les millors sensacions que he tingut mai”, indicava Doria en acabar la jornada a la Seu, on es va sentir clarament a casa.

Amb tot, la palista acceptava que esperava poder haver obtingut encara un millor resultat. “Tenia l’objectiu de ser a la final, i encara podria haver acabat més amunt, tot i que sabem que no és fàcil”, comentava. Aquesta ambició venia alimentada també per la gran baixada que va assolir a la semifinal al matí, en què va obtenir el tercer millor registre, que en cas d’haver repetit a la mànega decisiva li hauria suposat una medalla mundialista. “A la semifinal m'he notat molt bé remant, he pogut fluir, i a la final potser ha sigut un tema de nervis i pressió. Hem d'aprendre a controlar les emocions”, va assenyalar. Tot i això, una vuitena posició és més que positiva i li dona força per encarar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 amb encara més confiança. Doria ja tenia assegurada la plaça des de dijous, però ara l’ha refermada i aquesta segona classificació anirà a parar a alguna palista d’un altre país.

Queden mesos per a aquesta cita clau i en la qual, tal com ha demostrat, pot aspirar a tot. Ara, però, té per davant unes merescudes vacances abans d’iniciar la nova pretemporada, en un mes.

tracking