Eurocup

Abonat als mals debuts

El MoraBanc Andorra cau a Mònaco en un partit erràtic i torna a estrenar-se amb el peu esquerre, en aquest cas a l’Eurocup (82-66)

Abonat als mals debutsMICHAEL ALESI

Ni dijous passat a València, ni ahir a Mònaco. El MoraBanc An­dorra no ha entrat amb bon peu a cap de les dues competicions regulars que disputarà aquesta temporada, la Lliga Endesa i l’Eurocup. En els dos partits d’estrena, ambdós a domicili, l’equip dirigit per Ibon Navarro ha deixat clar que encara hi ha molta feina a fer per arribar a desplegar un bon joc, situació que també es va veure en el triomf contra el Montakit Fuenlabarada de dissabte, tot i que en aquell cas el suport de l’afició i del Poliesportiu va donar una empenta per poder assolir la victòria.

No obstant això, els tricolors estaven lluny de la seva afició ahir i ho van notar més a la pista, davant un Mònaco que vol aspirar al títol francès després de dos anys seguits arribant a la final del play-off i quedant-se a les portes. La manca d’encert va perjudicar molt el MoraBanc, especialment en el tram inicial. Una situació totalment oposada a la del conjunt monegasc, que va arribar al descans amb un 4 de 6 en triples, contrastant clarament amb el 3 de 14 dels andorrans. Això va suposar una diferència considerable al marcador de 15 punts al final de la primera part (47 a 32).

Tot i tenir-ho coll amunt, el MoraBanc va entrar en el partit en poc menys de cinc minuts al tercer període. Va assolir un parcial de 4 a 13 i es va posar a només sis punts dels de Sasa Obradovic després de dos tirs exteriors seguits de Clevin Hannah (51 a 45). A més, a la següent jugada, Jeremy Senglin va llançar un altre triple que hauria posat de ple els tricolors en la lluita pel triomf, però no va entrar i a partir d’allà tot es va tornar a complicar. El Mònaco es va refer i se’n va anar de nou en el marcador en un obrir i tancar d’ulls.

Va acabar el quart manant el marcador per 12 punts (67 a 55) i en el darrer període el MoraBanc, penalitzat novament per la falta d’encert (va finalitzar el partit amb un 50% d’encert en tirs de 2 i un 32% en triples), va abaixar els braços i va permetre que el Mònaco marxés a plaer cap a la victòria. Un triomf que a més a més va ser massa contundent (de fet el resultat final va ser la màxima diferència) i que pot complicar la situació en cas d’empats (82 a 66).

El discurs després d’aquesta derrota ha de ser el mateix novament. Encara queda tot un món. La temporada tot just acaba d’ar­rencar i tot i que el MoraBanc ja ha demostrat que no s’ha pogut abonar a començar per la porta gran, les alarmes no han de saltar. L’únic que ha de fer un salt és l’equip cap a una versió molt millor del seu joc.